Артем Лесюк приніс Україні перше за шість років «золото» у дзюдо

18:05, 19.02.2022
Артем Лесюк приніс Україні перше за шість років «золото» у дзюдо

Український дзюдоїст Артем Лесюк відчув сильні емоції коли слухав гімн України на п'єдесталі переможця. (Фото: ukrainejudo.com)

Український дзюдоїст Артем Лесюк виборов «золото»у ваговій категорії до 60 кг на етапі «Великого шолома» в Ізраїлі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація дзюдо України.

 

У фінальному поєдинку Лесюк здолав представника Казахстану Бауиржана Нарбаєва. Він виборов найбільшу медаль у кар'єрі.

 

На шляху до фіналу спортсмен здолав іппоном узбекистанця Мірзохіда Магаммадьонова та чемпіона світу серед юніорів 2015 року, казахстанця Маґжана Шамшадіна.

 

У півфіналі Лесюк не взяв дострокової перемоги: йому вистачило ваза-арі для перемоги над монгольцем Цогтом-Очіром Б'ямбажавом.У фіналі українець здолав бронзового призера чемпіонату світу серед юніорів-2017, казаха Бауиржана Нарбаєва.

 

Також це вперше за два роки Україна перемогла на турнірі «Великого шолома». Останнє «золото»на цьому рівні збірній приносила Дар'я Білодід, яка виграла ґрендслем у Парижі в лютому 2020 року.

 

Серед чоловіків востаннє виборов «золото» Яків Хаммов у 2016 році в Баку.

 

Сам Лесюк так прокоментував свою перемогу: «Сьогодні почував себе дуже добре, взагалі не хвилювався, хоч таких великих змагань вже давно не було. Що стосується моєї боротьби – всі сутички, крім півфінальної, я виграв достроково. Тому можу сказати, що ми добре підготувалися до цих змагань. Проробили гарну роботу і отримала закономірний результат.
 
Я дуже радий, що вдалося одержати перемогу. Коли стояв на п’єдесталі і слухав гімн на свою честь – це дуже сильні емоції. Також зазначу, що в залі була дуже хороша атмосфера, глядачі сильно підтримували нас. Хочеться сказати дякую всім за привітання і добрі слова».
 

Як повідомляла «УМ», доросла та юніорська жіночі збірні України здобули золоті медалі на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука у приміщенні, який проходить у словенському Лашко.