Олімпіада-2022: біатлоніст Дудченко стартував останнім, але відіграв 37 місць у гонці

15:30, 13.02.2022
Олімпіада-2022: біатлоніст Дудченко стартував останнім, але відіграв 37 місць у гонці

Антон Дудченко продемонстрував найбільший прогрес серед наших співвітчизників. (Фото: biathlon.com.ua)

Програма біатлонного турніру на Олімпіаді-2022 у Пекіні продовжилася чоловічою гонкою переслідуванням на 12,5 км у неділю, 13 лютого.

 

Збірна України була представлена трьома біатлоністами: Дмитром Підручним, Артемом Примою та Антоном Дудченком.

 

Про це повідомляє Україна молода, посилаючись на пряму трансляцію Олімпійських ігор-2022 з Пекіну.

 

Антон Дудченко продемонстрував найбільший прогрес серед наших співвітчизників: 25-річний сумчанин, незважаючи на два промахи, показав відмінну швидкість і зміг відіграти 37 місць порівняно зі стартом, передає "Український біатлон".

 

Не дивлячись на те, що вчора, у чоловічому спринті Антон прийшов 60-м, в результаті сьогоднішніх змагань він завершив персьют 23-м.

 

Тоді як Дмитро Підручний вже на перших двох вогневих рубежах "настріляв" три промахи, що відкинуло його на 16-те місце з відставанням більш ніж у 2 хвилини.

 

У стрільбі стоячи Дмитро проявив себе також не найкращим чином. У результаті - 5 неточних пострілів та фініш на 13-й позиції.

 

Артем Прима у підсумку змагань став 18-м.

 

Перемогу здобув француз Кантен Фійон Має, а російський біатлоніст Едуард Латипов втратив срібну медаль через єдиний промах на 4-му вогневому рубежі. Тож «срібло» дісталось Тар'єй Бьо.

 

Нагадаємо, що найвищим досягненням України в біатлоні на Олімпійських іграх-2022 досі залишається 8-е місце Юлії Джими у жіночому спринті.

 

Наступним у програмі біатлону на Іграх-2022 заплановано чоловічу естафету. Змагання відбудеться у вівторок, 15 лютого.

 

Як повідомляла "УМ", в результаті чоловічої спринтерської гонки 12 лютого троє наших спортсменів: Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко пробилися до персьюту Олімпійських ігор-2022 з біатлону.