Євро-2022 з футзалу: Україна поступилася Росії у запеклому матчі

20:31, 04.02.2022
Євро-2022 з футзалу: Україна поступилася Росії у запеклому матчі

Гол Ніязова у ворота збірної України. (facebook.com/UEFAfutsal)

Збірна України не реалізувала пенальті на останніх хвилинах і програла Росії у півфіналі футзального Євро-2022 в Амстердамі у п’ятницю ввечері.

 

Рахунок – 2:3 на користь росіян, які проходять у фінал чемпіонату. Тоді як підопічні Косенка допустили прикрі помилки і не реалізували свої моменти, яких вистачало.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Втім, українці дали суперникам з РФ справжній бій, якого ті не знали протягом цього Євро. Тим більше, що наших гравців експерти вважали аутсайдером півфіналу.

 

Матч в Амстердамі вийшов непоступливим і тримав у напрузі до останніх секунд, але українці не реалізували пенальті та поступилися.

 

«Дякуємо за бій до останньої секунди матчу! Дякуємо вболівальникам за неймовірну підтримку! 6 лютого наші хлопці зіграють у матчі за 3-тє місце. Слава Україні!», - коротко констатували в Українській асоціації футболу після матчу в соцмережах.

 

Варто віддати належне уболівальникам збірної України, які змогли потрапити на трибуни в Амстердамі. Вони ні на хвилину не залишали своєї команди без підтримки. І не обійшлося без відомої пісні про Путіна.

 

Після чого диктор арени українською попросив наших фанатів "припинити пісні неспортивного характеру". Втім, вони продовжили наспівувати кричалку про «х..ла», хоча й рідше.

 

Також лунали патріотичні гасла: «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!», «Україна понад усе!», а ще вболівальники заспівали «Червону руту» в другому таймі.

 

Зауважимо, що Україна, яка 17 років не грала у півфіналах чемпіонатів Європи, вийшла емоційно зарядженою на цей принциповий поєдинок. Що спочатку виливалося у велику кількість фолів. Згодом команда Олександра Косенка намацала свою гру, але футзалісти РФ краще використали свої моменти.

 

Початок для українців вийшов не надто радісним. Росіяни в перші хвилини пішли вперед, і "синьо-жовті" пропустили вже на 76-й секунді зустрічі. На жаль, кілька рикошетів дезорієнтували нашого воротаря, який не встиг відреагувати та парирувати м'яч. Але гол записали все-таки на росіянина Соколова, який пробивав по воротах.

 

На 15-й хвилині першого тайму Росія повела вже 2:0. На щастя, серйозно заведений Євген Сірий із неробочої лівої ноги швидко відіграв один гол.

 

 

Початок другого тайму пройшов на зустрічних курсах, а на 31-й хвилині росіянин  Артем Ніязов пробив Ципуна – 3:1.

 

Щоб переламати хід матчу, головний тренер збірної України знову вдавався до тактики п'ятого польового гравця.

 

Тиск української команди наростав під "Червону руту", яку затягли вболівальники. Росіяни стали стіною біля своїх воріт. Але навіть такий щільний захист не втримав Данила Абакшина. Україна знову підібралася до суперника на відстань одного гола.

 

За три хвилини до кінця другого тайму дуже небезпечно стріляв Шотурма, і сам не зрозумів, як не зрівняв рахунок, схопившись за голову.

 

За 72 секунди до кінця другого тайму Корсун заробив для України пенальті. Але капітан збірної України Шотурма не реалізував свого моменту. І рахунок так і залишився 3:2 на користь росіян, які тепер зіграють у фіналі, а "синьо-жовті" посперечаються за бронзові нагороди.

 

 

У другому півфіналі в Нідерландах сьогодні змагатимуться збірні Португалії та Іспанії.

 

Зустріч за третє місце та фінал заплановано на неділю, 6 лютого.