Знаменитого українського боксера Вірчиса знайшли мертвим

15:43, 28.01.2022
Знаменитого українського боксера Вірчиса знайшли мертвим

Відомого українського боксера Володимира Вірчиса знайдено повішеним (Фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що чемпіон Європи з боксу у надважкій вазі Володимир Вірчис на прізвисько Мисливець наклав на себе руки. Спортсмену було 48 років, він володів поясами інтерконтинентального чемпіонат світу за версією IBF та WBO. Останнім часом боксер перебував у депресії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Нацполіції.

 

Перша тривожна звістка з'явилася у п'ятницю вранці, що колишній спортсмен вийшов із дому і не повернувся. Повідомлялося, що був одягнений у чорний спортивний костюм та темне взуття.

 

Пізніше тіло чоловіка з мотузкою на шиї виявив один із киян біля будинку на вулиці Раїси Окіпної. Загиблим виявився відомий український боксер Володимир Вірчис Правоохоронці зафіксували смерть та відправили тіло боксера на експертизу.

 

Столична поліція розпочала провадження за фактом смерті чоловіка у Дніпровському районі міста.

 

«Сьогодні вночі до поліції Києва надійшло повідомлення від перехожого про те, що поблизу будинку на вулиці Раїси Окіпної він виявив повішеним невідомого чоловіка. За вказаною адресою терміново прибула слідчо-оперативна група та «швидка». На місці події правоохоронці виявили тіло чоловіка без ознак життя із зашморгом на шиї», – уточнюється у повідомленні.

 

Зазначається, що лікарі констатували його смерть, а правоохоронці направили тіло загиблого на експертизу. Слідчо-оперативна група задокументувала подію та вилучила речові докази для проведення необхідних експертних досліджень.

 

«Уже зранку до поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що її чоловік вночі пішов з дому та досі не повернувся. Жінка описала зовнішність зниклого і правоохоронці запросили її на впізнання загиблого, якого виявили вночі. У результаті було встановлено, що загиблим виявився український боксер Володимир Вірчис», – поінформували правоохоронці.

 

Тож за цим фактом слідчий відділ Дніпровського управління поліціі розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, з позначкою «самогубство». Триває слідство.

 

У 2003-04 роках Вірчис був інтерконтинентальним чемпіоном світу за версією IBF у надважкій вазі, а у 2005-06 роках – інтерконтинентальним чемпіоном за версією WBO.

 

У 2007 році Володимир переміг італійця Паоло Відоца та завоював чемпіонський титул EBU у суперважкій вазі.

 

У своєму останньому бою Вірчіс переміг латвійця Едгарса Кальнарса у 2009 році. Загалом українець здобув 26 перемог у 28 боях (21 - нокаутом), зазнавши двох поразок.

 

Як повідомляла УМ, колишній чемпіон світу з боксу у надважкій вазі, українець Володимир Кличко увійшов до топ-10 найбагатших боксерів світу за всю історію.