Василь Ломаченко відсторонений від боксу на невизначений термін

10:57, 18.12.2021
Василь Ломаченко відсторонений від боксу на невизначений термін

Ломаченко потрапив у скандал із прапором, а нині - відсторонений від боксу.

Українського боксера Василя Ломаченка після перемоги раптово відсторонили від спорту на невизначений термін



Аналогічне рішення  Комісія у справах спорту штату Нью-Йорк ухвалила  і стосовно його суперника - Річарда Коммі. 



Як інформує Україна молода, про це повідомляється на сайті Box Rec.

 

Український боксер Василь Ломаченко переміг ганця Річарда Коммі у поєдинку за чемпіонський титул WBO Inter-Continental в легкій вазі. Поєдинок тривав усі 12 раундів, Ломаченко здобув перемогу одноголосним рішенням суддів, а у відповідь практично нічого не пропустив. Лише 12% ударів Коммі виявилися точними.

 

Тим не менш, атлетична комісія вирішила відсторонити українця на невизначений термін. Причини такого рішення поки невідомі. 

 

Відсторонення боксера після бою звичайна практика, якщо він побував в нокдауні або був нокаутований, щоб поберегти здоров’я спортсмена.

 

Наприклад, після бою Ф’юрі – Вайлдер обидва боксери були відсторонені, оскільки побували в нокдаунах, а американець до того, де програв нокаутом. Британець вже своє відсторонення відбув, а Вайлдеру заборонено повертатися на ринг до квітня наступного року. 


Ломаченко переміг рішенням суддів і став володарем поясу інтерконтинентального чемпіона за версією WBO. Він провів свій 18-й поєдинок на профі-рингу і здобув 16-ту перемогу.

 

Для Річарда Коммі це був 34-й бій, він зазнав четвертої поразки.


Переможець цього бою може провести поєдинок проти абсолютного чемпіона світу в легкій вазі Джорджа Камбососа-молодшого. Після перемоги над коммі Ломаченко заявив, що готовий вийти на бій проти Камбососа-молодшого в Австралії.

 

Утім несподівано виник скандал через відсутність українського прапора. Виявилося, що після перемоги над Річардом Коммі, Ломаченко взяв у ринг прапор свого рідного міста Білгород-Дністровського. Багато українців обурилися тим, що боксер не став святкувати перемогу з прапором України.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Кличко розкритикував появу свого співвітчизника й колеги  Василя Ломаченка у ринзі після перемоги над шанцем без національного прапора.