Чемпіонат світу U-23 у Белграді: українські борчині здобули історичну перемогу, фото

16:41, 07.11.2021
Чемпіонат світу U-23 у Белграді: українські борчині здобули історичну перемогу, фото

У загальному заліку українки набрали 161 бал та вперше виграли його, випередивши росіянок, які лідирували напередодні. (facebook.com/unitedworldwrestling)

Жіноча збірна України з боротьби з історичним рекордом виграла командний залік чемпіонату світу U23 з жіночої боротьби, який відбувся у Белграді.

 

Також українки здобули першість і у медальному заліку.

 

Як інформує Україна молода, підсумки чемпіонату підбила Асоціація спортивної боротьби України у неділю, оприлюднивши найяскравіші світлини і емоції борчинь протягом змагань.

 

Українки змагалися за першість світу зі спортивної боротьби (вільна, жіноча, греко-римська) серед спортсменів до 23 років і зібрали врожай медалей з феноменальним результатом, випередивши росіянок.

 

 

Найсильнішими у своїх вагових категоріях стали Аліна Акобія-Грушина (до 57 кг), Анастасія Лавренчук (до 65 кг) та Анастасія Алпєєва (до 72 кг).

 

Вони принесли Україні перші в історії золоті медалі чемпіонатів світу U23 від 2017 року, коли подібні змагання почали проводитись. Жодна інша країна не виграла більше одного "золота".

 

 

Катерина Зелених (до 62 кг) та Соломія Винник (до 59 кг) стали срібними призерами турніру.

 

Бронзових медалей планетарного форуму удостоїлися Оксана Чудик (до 68 кг) та Марія Винник (до 53 кг).

 

Загалом сім медалей в десяти вагових категоріях.

 

 

У загальному заліку Україна набрала 161 бал та вперше виграла його, випередивши росіянок, які лідирували перед останнім днем змагань.

 

Команда із РФ завершила виступ зі 140 очками в активі. Третьою стала збірна США (102 бали).

 

Топ-5 командного заліку ЧС-2021 U23 з жіночої боротьби

Україна - 161 очко

Росія - 140

США - 102

Індія - 100

Туреччина - 59

 

За кількістю нагород Україна також фінішувала на першому місці, хоч такий ж результат показала Росія - 7 медалей. Однак у росіянок жодного золота (п'ять срібних та дві бронзові). Тому в медальному заліку Україна фінішувала першою: як за якістю, так і за кількістю нагород.

 

 

Нагадаємо, що у попередні роки Україна фінішувала на другому (2017), четвертому (2018) та третьому (2019) місцях. Незмінними переможницями цього командного заліку була збірна Японії, яка пропускає чемпіонат світу 2021.

 

Молодіжний чемпіонат світу з боротьби проходить вчетверте в історії.

 

Як повідомляла "УМ", український боксер Юрій Захарєєв переміг у неймовірному фінальному бою росіянина Вадима Мусаєва та завоював золоту медаль Чемпіонату світу з боксу-2021 у ваговій категорії до 71 кг.