Українці Ройко і Візенгер стали чемпіонами світу з менс фізик та бодібілдингу, фото

08:23, 06.11.2021
Українці Ройко і Візенгер стали чемпіонами світу з менс фізик та бодібілдингу, фото

Українець Сергій Ройко виборов титул абсолютного чемпіону світу у менс фізик. (facebook.com/FEDERATION.BODYBUILDING.UA)

Збірна України з бодібілдингу достойно виступила на Чемпіонаті світу з бодібілдингу та фітнесу в іспанській Санта-Сусанні вже протягом перших двох змагальних днів 4-5 листопада.

 

Змагання ще тривають. Але вже зараз скарбничка національної команди поповнилася золотими, срібними та бронзовими медалями.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Національна Федерація бодібілдингу України (ФББУ) у соцмережах в ніч на суботу.

 

Зокрема, українець Сергій Ройко виборов титул абсолютного чемпіону світу у менс фізик. Перед тим він виборов «золото» у категорії до 179 см.

 

«Потужну «золоту» крапку в кінці другого змагального дня Чемпіонату світу з бодібілдингу та фітнесу у іспанській Санта-Сусанні поставив щойно український атлет Сергій Ройко. Вихованець Дмитра Горобця та Олександра Гордієнка до «золота» здобутого у менс фізик у ростовій категорії до 179 см додав нагороду абсолютного чемпіона світу 2021 року у менс фізик серед чоловіків. Вітаємо! Слава Україні!», - написали у ФББУ.

 

За підсумками боротьби на сцені між двадцятьма п’ятьма спортсменами на Чемпіонаті світу у менс фізик серед чоловіків у категорії понад 182 см, чемпіоном світу став Олександр Мунтян (тренер Ірина Гончаренко) з Миколаєва.

 

Також, 5 листопада, українка Юлія Шикула із Запоріжжя стала абсолютною чемпіонкою світу у дисципліні бодіфітнес у протистоянні з переможницями трьох ростових категорій.

 

                                                               Юлія Шикула.

 

Перед тим вона стала чемпіонкою у ростовій категорії понад 168 см серед жінок (тренер Вадим Василевський).

 

Тоді як у менс фізик серед юніорів (21-23 роки, зріст - понад 178 см) чемпіоном світу став Максим Тарарієв з Дніпра (тренер Дмитро Воєводчук).

 

Але перше «золото» для збірної команди України на Чемпіонаті світу з бодібілдингу та фітнесу ще у перший день, 4 листопада, виборов Станіслав Візенгер (тренер Юлія Гладка).

 

                                                 Станіслав Візенгер.

 

«Столичний атлет здобув перемогу у класичному бодібілдингу серед чоловіків у ростовій категорії до 171 см. Щиро вітаємо Станіслава з успіхом! Пишаємось!», - інформують у Федерації.

 

Станіслав Візенгер є абсолютним чемпіоном України 2016 року, працює тренером у спортзалі.

 

На своїй сторінці у Інстаграм він зазначив у сторіс, що пишається тим, що після його перемоги на чемпіонаті в Іспанії лунав гімн України.

 

Як повідомляла «УМ», єгипетський бодібілдер Мамду Елссбіай, відомий у світі культуризму під псевдонімом Big Ramy (Біг Рамі, Великий Рамі) сенсаційно виборов престижний титул «Містер Олімпія» вже два роки поспіль: у 2020 і 2021 рр.