Гімнаст Олег Верняєв подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду

17:35, 09.08.2021
Гімнаст Олег Верняєв подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду

Український гімнаст Олег Верняєв (Фото з Фб-сторінки Олега Верняєва)

Український гімнаст Олег Верняєв подав апеляційну скаргу до Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні з приводу його дискваліфікації через допінг.

 

Як інформує Україна молода, про це Олімпійський чемпіон Ріо повідомив у соцмережах в понеділок.

 

За його словами, він зробить все, аби довести свою правоту.

 

«Практично чотири тижні тому я писав про рішення арбітражу Комітету з етики в гімнастиці (GEF) дискваліфікувати мене на чотири роки. За ці чотири тижні моє життя круто змінилося: я дізнався, хто щиро мене підтримував, а хто був поруч просто так. Я обіцяв, що не опущу руки і оскаржу рішення, з яким не згоден. Ми з командою подали апеляційну скаргу до CAS, нині чекаємо на відкриття провадження. Інформуватиму про хід справи. Дякую за підтримку тим, хто вірить у мене. Обіцяю, я зроблю все, що можливе, щоб довести свою правоту», - написав Олег Верняєв.

 

Як повідомляла «УМ», раніше стало відомо, що 27-річний Верняєв тимчасово відсторонений від змагань у зв'язку із розслідуванням Міжнародної федерації гімнастики.

 

У липні арбітраж Комітету з етики у гімнастиці дійшов висновку, що концентрації мельдонію в організмі спортсмена достатньо для дискваліфікації терміном на чотири роки. Відтак, український гімнаст змушений був пропустити Олімпіаду в Токіо.