Стрибунка Ярослава Магучіх пояснить свої обійми з росіянкою керівництву Міноборони

17:14, 08.08.2021
Стрибунка Ярослава Магучіх пояснить свої обійми з росіянкою керівництву Міноборони

Обійми Ярослави Магучіх зі спортсменкою Марією Ласіцкене викликали обурення українців. (Фото Reuters)

Бронзова призерка Олімпіади, стрибунка у висоту Ярослава Магучіх, яка також є молодшим сержантом ЗСУ пояснить свої радісні обійми із росіянкою, Олімпійською чемпіонкою Марією Ласіцкене під час зустрічі з керівництвом Міноборони після повернення в Україну з Токіо.

 

Як інформує Україна молода, про це заявила новопризначена заступниця міністра оборони Ганна Маляр у неділю.

 

«Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна і це накладає  певні обмеження та відповідальність», - наголосила пані Маляр.

 

І додала: «Вірне слідування спортивним традиціям, приміром - фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як  інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що "їх тут немає".  Тобто, необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об’єктом інформаційних спецоперацій ворога». 

 

 

Справа в тому, що фото Ярослави поряд зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії (збірна  РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення спортивного арбітражного суду – CAS через допінговий скандал), викликало обурливу реакцію в суспільстві.

 

Відтак, у Міністерстві оборони України проведуть бесіду з цього приводу з офіцером ЗСУ – стрибункою у висоту Ярославою Магучіх, яка після виграшу бронзової медалі на Олімпіаді в Токіо потрапила в об’єктиви позуючи з росіянкою.

     

                                                                        

Мало цього, російська спортсменка Марія Ласіцкене є капітаном Збройних сил РФ та довіреною особою Володимира Путіна

 

«Водночас прошу припинити цькування Ярослави, поки ми не почуємо її власне пояснення. Ярослава Магучіх на даний час знаходиться в Токіо. Одразу після її повернення в мене запланована з нею зустріч. Про результати розмови повідомлю», – зазначила Ганна Маляр у соцмережах.

 

                    Фрагмент реакції соцмереж на обійми Магучіх з росіянкою. 

 

За її даними, до складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів.

 

Зауважимо, що українську легкоатлетку Ярославу Магучіх після змагань у стрибках у висоту на Олімпіаді-2020 у Токіо сфотографували разом зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступає під прапором Олімпійського комітету Росії.