У Торуні виявили коронавірус у трьох українських легкоатлеток

09:52, 09.03.2021
У Торуні виявили коронавірус у трьох українських легкоатлеток

Учасниці естафети 4х400 метрів найближчим часом не зможуть повернутися до України і перебуватимуть на карантині в готелі Торуня.

Українські легкоатлетки Ганна Рижикова, Аліна Логвиненко та Катерина Климюк здали позитивні тести на Covid-19 одразу після завершення чемпіонату Європи в польському місті Торуні.

 

Відтак, учасниці естафети 4х400 метрів найближчим часом не зможуть повернутися до України. Під час повторних досліджень захворювання підтвердилося. 

 

Як повідомляє Україна молода, про це розповів головний тренер збірної України В’ячеслав Тиртишник.

 

Наразі спортсменок перевезли до готелю на карантин. Залишати будівлю поки заборонено. Вікторія Ратнікова, яка жила з Климюк в одній кімнаті, також відправилась на самоізоляцію.

 

“Ми намагатимемося і все робитимемо для того, щоб якомога швидше їх забрати. Сподіваюся, що через п’ять днів будуть вже негативні тести. Але за правилами, які там встановлені, повинні провести там десять днів”, – зазначив тренер.

 

Як повідомляла «УМ», українська команда виграла на чемпіонаті в Торуні три медалі: Марина Бех-Романчук і Ярослава Магучіх завоювали “золото”, Ірина Геращенко – “срібло”.

 

Також у Торуні наші легкоатлетки Вікторія Ткачук, Анастасія Бризгіна, Катерина Климюк і Анна Рижикова побили 24-річний національний рекорд України з естафетного бігу 4х400 метрів.