Ярослава Магучіх здобула золоту медаль зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи, фото

02:12, 08.03.2021
Ярослава Магучіх здобула золоту медаль зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи, фото

В результаті фінальних баталій Ярослава Магучіх виграла чемпіонат Європи, взявши планку на висоті 2.00 м. (Фото ФЛАУ)

Українка Ярослава Магучіх виграла золоту медаль зі стрибків у висоту на Чемпіонаті Європи 2021 з легкої атлетики в закритих приміщеннях, який проходив в Торуні (Польща) у неділю.

 

Як повідомляє Україна молода, своїми враженнями легкоатлетка із Дніпра поділилася після перемоги, інформує сайт Федерації легкої атлетики України в понеділок.

 

Зауважимо, що у секторі для стрибків у висоту всі три українки потрапили у фінал: Ярослава Магучіх, Юлія Левченко, Ірина Геращенко.

 

В результаті фінальних баталій Магучіх виграла чемпіонат Європи, взявши планку на висоті 2.00 м. У Ірини Геращенко – срібло (1.98 м), Юлія Левченко залишилася на четвертій позиції (1.94 м), несподівано пропустивши вперед спортсменку з Фінляндії.

 

 

«Неймовірний дубль українок на чемпіонаті Європи в приміщенні! Золото дніпрянки Ярослави Магучіх з результатом 2м рівно із зазіханням на новим рекорд змагань (2.07). І срібло киянки Ірини Геращенко з новим особистим рекордом у приміщеннях 198см!!! Юлія Левченко - на четвертій позиції... Дівчата ви були неймовірні! Дякуємо вам за емоції! Дякуємо за самовіддану працю особистим тренерам Тетяні Степановій та Ірині Пустовойт!», - йдеться на сайті ФЛАУ.

 

До речі, Ярослава Магучіх приїхала в Торунь фавориткою чемпіонату Європи в приміщенні і лідером світового топлиста сезону. Зовні впевнено і спокійно вона долала висоту за висотою, хоча насправді хвилювалася не на жарт, наголошують у федерації.

 

 

«Змагання пройшли досить рівно й гладко, – ділиться емоціями відразу після виступу Ярослава Магучіх. – Впродовж них я пропускала дві висоти – 1.92 і 1.96. Коли стрибнула 2.00 з першої спроби, не здивувалася, адже була готова стрибати і вище. На 2.07 це було помітно. У третій спробі я збила планку п’яточками і в той момент було так сумно… Але водночас я щаслива. Це мій перший чемпіонат Європи в приміщенні серед дорослих, і я рада завершити його з золотою медаллю і результатом два метри.

 

Якщо порівняти відчуття перед чемпіонатом світу-2019 і цим чемпіонатом Європи, то вони дуже відрізняються. В Торунь я їхала лідером світового сезону. Намагалася відкинути всі думки, які могли б заважати, але все одно дуже хвилювалася перед спробами. Добре, що все пройшло гладко. Зараз уже думаю, що не варто було так хвилюватися, але під час змагань інакше не вдавалося».

 

Чемпіонка додала:

 

«Дуже рада, що Іра Геращенко виграла срібну медаль і встановила особистий рекорд. Звісно, шкода, що Юлі Левченко не вдалося виграти нагороду. Хотілось би щоб ми всі троє були на п’єдесталі. 11 березня плануємо летіти в Португалію. Минулого року нам дуже сподобалося там готуватися, і тому цього року теж проведемо там збір».

 

Як повідомляла «УМ», український боксер Олександр Усик готується до поєдинку за звання тимчасового чемпіона світу проти британця Джо Джойса під супровід радянської пісні "Олімпіада-80", присвяченій Олімпіаді-1980 Москві.