Віктор Коваленко перейшов з «Шахтаря» в італійську «Аталанту»

16:27, 01.02.2021
Віктор Коваленко перейшов з «Шахтаря» в італійську «Аталанту»

Гравець збірної України Віктор Коваленко отримав вітання від "Аталанти".

Гравець збірної України і ФК «Шахтар» Віктор Коваленко невдовзі гратиме за футбольний клуб «Аталанта» (Бергамо), який виступає в італійській Серії А.

 

Адже італійський клуб придбав гравця збірної України Віктора Коваленка на умовах, які офіційно не розголошуються.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили як ФК «Шахтар», так і ФК «Аталанта» у понеділок.

 

Сума трансферу 24-річного атакуючого півзахисника, у якого цього літа закінчувався контракт із «гірниками», не розголошується. «Аталанта» в повідомленні про перехід українця також не уточнила термін дії угоди.

 

За даними ж авторитетного порталу Transfermark, Коваленко підписав контракт із італійським клубом на чотири з половиною роки. А «Аталанта» нібито заплатила за гравця 700 тисяч євро.

 

Зауважимо, що за бергамський клуб вже виступає один українець — Руслан Малиновський.

 

Віктор Коваленко — вихованець академії «Шахтаря». Він дебютував у першій команді в сезоні 2014/15, а з наступного став грати регулярно.

 

Загалом за «Шахтар» Коваленко провів у всіх турнірах 200 офіційних матчів і забив 32 мʼячі. Разомізкомандоюставволодарем10 трофеїв: по4 разивигрававчемпіонатіКубок, двічі—Суперкубок.

 

За збірну України він провів 29 поєдинків.

 

«Шахтар» на своєму YouTube-каналі опублікував відео прощання з Коваленком. При цьому, прощальну промову гравця довелося перекладати, тому що чимало "гірників" є іноземними легіонерами і не розуміли, що говорить Коваленко російською.

 

 

Як повідомляла "УМ", зірковий футболіст, нападник туринського «Ювентуса» та збірної Португалії Кріштіану Роналду першим у світі подолав позначку у 250 мільйонів підписників у соцмережі Instagram.