Друга ракетка України Даяна Ястремська усунена від змагань через допінг

12:05, 08.01.2021
Друга ракетка України Даяна Ястремська усунена від змагань через допінг

Даяна Ястремська в січні 2020 року досягла найвищого наразі показника в своїй тенісній кар’єрі

Одна з найкращих тенісисток України Даяна Ястремська повністю провалила тест на допінг. В організмі українки був знайдений заборонений препарат.

 

Як інформує УМ,  Про це повідомив Antidoping.itftennis.com.

 

В аналізі сечі, який 20-річна тенісистка здала поза змаганнями 24 листопада 2020 року, виявили продукти метаболізму местеролону – забороненого препарату з групи анаболіків. Позитивні тести на такі препарати означають обов’язкове усунення від змагань.

 

Як мовиться в повідомленні, оприлюдненому 7 січня, Ястремську звинуватили в порушенні антидопінгових правил іще 22 грудня 2020 року і ще тоді ж ухвалили рішення тимчасово усунути її від змагань, яке набуло чинності нині, 7 січня.

 

Сама тенісистка на своїй сторінці у твіттері спростувала вживання заборонених препаратів.

 

"Декілька днів тому отримала повідомлення від ITF, що мій допінг-тест показав позитивний результат. Я відповідально заявляю, що ніколи не приймала заборонених препаратів. Я шокована такою звісткою, як за два тижні до цього тесту на турнірі у Лінці здавала допінг-тест, який був негативним. Після цього я перестала тренуватись, щоб відпочити перед новим сезоном", - написала Даяна.

 

Дивно, що саме цю речовину було знайдений в організмі української тенісистки. Цей препарат переважно використовують чоловіки в основному для лікування низького рівня тестостерону. Щодо жінок, то він може призвести до негативних побічних ефектів.

 

Нагадаємо, на юніорському рівні Ястремська досягала шостої сходинки світового рейтингу, була фіналісткою Вімблдонського турніру 2016-го року серед дівчат в одиночному розряді, а також фіналісткою Відкритого чемпіонату Австралії 2016 року в парному розряді.

 

У 2016 році дебютувала на дорослих змаганнях в турнірах WTA на Istanbul Cup. Наступного року на цьому ж турнірі вона здобула свою першу перемогу, здолавши в першому колі Андреу Петкович.

 

У липні 2018-го року Даяна підійнялася у топ-100 тенісисток, стала першою із тих, хто народився у 2000-х роках. 14 жовтня того ж року вона здобула свій перший титул в WTA турі на турнірі Hong Kong Tennis Open. Українка перемогла у фіналі 24-ту ракетку світу, китаянку Ван Цян. Протягом турніру Даяна не віддала своїм суперницям жодного сету і встановила рекорд України, здобувши титул у віці 18 років і 4 місяці.

 

Зараз у рейтингу WTA із 1925 очками посідає високе 29 місце.