Містер Олімпія-2020: титул виборов Мамду Елссбіай на прізвисько Big Ramy

20:20, 20.12.2020
Містер Олімпія-2020: титул виборов Мамду Елссбіай на прізвисько Big Ramy

Біг Рамі святкує перемогу (ліворуч), тоді як минулорічний володар титулу Містер Олімпія Брендон Керрі (праворуч) пригнічений поразкою.

Єгипетський бодібілдер, 36-річний Мамду Елссбіай, відомий у світі культуризму під псевдонімом Big Ramy (Біг Рамі, Великий Рамі) сенсаційно виборов престижний титул «Містер Олімпія»-2020 в неділю, 20 грудня.  

 

Показово, що вперше за останні 23 роки цей титул здобув не громадянин США.

 

Як повідомляє Україна молода, щорічний турнір відбувся у Лас-Вегасі (штат Флорида, США) і тривав протягом17-20 грудня.

 

Біг Рамі отримав нагороду з рук легендарного «Містера Олімпія», голівудської  кінозірки Арнольда Шварценеггера, який виборював цей престижний титул сім разів.

 

Оглядачі вважають перемогу єгиптянина сенсаційною, адже не зважаючи на круті форми бодібілдера, вони є далекими від пропорцій і естетики культуризму.

 

 

Біг Рамі отримає 400 тисяч доларів призових, тоді як минулорічний володар титулу Брендон Керрі (Містер Олімпія-2019) змушений задовольнитися другим місцем і призовими у розмірі 150 тисяч доларів.

 

Третю позицію  посів Філ Хіт, який отримає 100 тисяч доларів призових.

 

Цікаво, що Біг Рамі узагалі мав пропустити цей турнір. Адже в минулому році він порвав зв’язки і довго не тренувався. А на початку жовтня 2020 року бодібілдер інфікувався коронавірусом!

 

Утім, перехворівшому коронавірусом Біг Рамі вдалося не тільки зберегти під час хвороби його величезну м’язову масу, але і поліпшити фізичну форму за рахунок зменшення кількості підшкірного жиру.

 

Єгипетський спортсмен здавав тест перед турніром Europa Pro 2020, який був кваліфікацією на турнір Містер Олімпія 2020. Після отримання позитивних результатів тесту на COVID-19, Біг Рамі написав на своїй сторінці в Instagram про те, що він, швидше за все, не братиме участь в Містер Олімпія 2020, так як через пропуск Europa Pro 2020 не встигає отримати кваліфікацію.

 

Його дійсно відсторонили від кваліфікації через хворобу, але Мамду виявився улюбленцем фанатів в усьому світі, тож йому таки виписали спеціальне запрошення на турнір.

 

Біг Рамі народився у Єгипті, але переїхав до Кувейту, де тривалий час працював простим рибалкою. У 2010 році він влаштувався на роботу до спортзалу, а вже за два роки виграв свій перший турнір.

 

Отже лише за 10 років він пройшов шлях від рибалки до володаря легендарного титулу «Містер Олімпія».