Льюїс Гамільтон повторив рекорд Міхаеля Шумахера: семиразовий чемпіон Формули-1

09:52, 16.11.2020
Льюїс Гамільтон повторив рекорд Міхаеля Шумахера: семиразовий чемпіон Формули-1

Пілот команди «Мерседес» Льюїс Гамільтон.

Пілот команди «Мерседес» Льюїс Гамільтон першим прийшов до фінішу на Гран-прі перегонах у Туреччині, що відбулися 15 листопада.

 

Це вже сьома перемога британського гонщика на чемпіонаті світу. До нього стільки ж перемог отримав тільки Міхаель Шумахер. Відтак Гамільтон повторив рекорд легендарного пілота.

 

Як повідомляє Україна молода, про рекорд британця Гамільтона інформують світові ЗМІ.

 

Недільну гонку, як відзначають коментатори, Гамільтон почав досить обережно і допустив кілька незначних помилок, намагаючись впоратися з керуванням на слизькій дорозі.

 

Однак десь на середині гонки він прийняв правильне рішення змінити гуму, після чого впевнено контролював гонку, що й дозволило йому здобути ще одну перемогу.

 

До знакової перемоги 15 листопада, Льюїс Гамільтон ставав чемпіоном «Формули-1» у 2008-му, 2014-му, 2015-му році та в перегонах 2017-2019 років.

 

Нинішня перемога стала 94-ю в кар'єрі 35-річного гонщика. Всього ж Гамільтон має на три нагороди більше, ніж мав Шумахер.

 

Приймаючи вітання від товаришів по команді, Гамільтон, все ще сидячи в боліді, насилу стримав сльози: "Кажу це всім хлопцям: мрії здійсненні".

 

 

Багато колег спортсмена назвали його перемогу «історичною». Тоді як сам Гамільтон заявив, що «тільки починає»: «Я відчуваю себе фізично в прекрасній формі. Цей рік був складним випробуванням, через яке я не знав як пройти, але за допомогою людей навколо мені вдалося просто "тримати голову над водою" та залишатися зосередженим».

 

Оглядачі називають Гамільтона кращим гонщиком нинішнього покоління, порівнюючи його лише з попереднім рекордсменом, непереможним колись Міхаелем Шумахером.

 

В одному з давніх інтерв'ю ВВС Шумахер, відповідаючи на питання, чи може нова висхідна британська зірка "Формули -1" Луїс Гамільтон побити його власний рекорд, з упевненістю відповів: "Так, абсолютно".

 

Сам Міхаель Шумахер не з'являвся на публіці з 2013 року, коли отримав серйозні травми під час катання на лижах. Повідомлялося, що він переніс декілька операцій і перебував у комі. Його нинішній стан точно невідомий.