Хорватський тренер присоромив футболіста з Макіївки за незнання української мови

13:55, 07.11.2020
Хорватський тренер присоромив футболіста з Макіївки за незнання української мови

Євген Селезньов та Ігор Йовічевіч

Між Ігорем Йовічевічем та Євгеном Селезньовим на мовному підґрунті сталася сутичка.

 

Як інформує УМ, перший матч дев’ятого туру чемпіонату України, в якому СК «Дніпро-1» програв 0:2 «Колосу» (забивали Євген Селезньов з пенальті і Денис Антюх), завершився скандалом, передає ua-football.

 

Під час гри негативні емоції на адресу один одного проявляли головний тренер господарів, хорват Ігор Йовічевіч та форвард гостей Євген Селезньов. Після поєдинку конфлікт переріс у перепалку в підтрибунному приміщені.

 

Під час сварки Йовічевіч попросив Селезньова відповідати йому українською мовою (хорват, варто зауважити, добре вивчив українську і завжди підкреслював свою повагу до державної мови країни, де працює). У відповідь Селезньов заявив, «это моя страна, и не хорвату мне рассказывать, как говорить». Зрештою, конфлікт вдалось загасити після втручання працівників стадіону.

 

Коментуючи поведінку свого підопічного, тренер «Колоса» Руслан Костишин заявив: «Можливо, збоку це й виглядає іноді негарно, але він такий є. Якщо взяти його людські якості — він дуже порядна людина. Хто близько з ним знайомий, знає, що він прийде на допомогу у будь-який момент. А ексцентрична поведінка — лише оболонка».

 

Зауважимо, що в поточному сезоні Селезньов забив вже третій м’яч, усі три з пенальті. Наразі йому залишилося забити десять голів, щоб повторити рекорд Максима Шацьких – найкращого бомбардира за всі чемпіонати України. Після матчу з СК «Дніпром-1» у Селезньова 114 м’ячів.

 

Як повідомляла УМ, переважна більшість населення України вважає українську рідною мовою.

 

У Дніпрі звільнився викладач, який відмовився проводити пару українською.