«Барселона» перемогла «Динамо» на «Камп Ноу»

09:35, 05.11.2020
«Барселона» перемогла «Динамо» на «Камп Ноу»

"Барселона" здобула третю перемогу у груповому етапі Ліги чемпіонів та очолює групу G.

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу прокоментував результат матчу в якому його команда поступилася іспанській "Барселоні" з рахунком 1:2 в 3 турі групового турніру Ліги Чемпіонів.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в інтерв"ю телеканалу Футбол1.

 

"Ми зробили гарну роботу, але, на жаль, почали дуже недобре. Дозволили їм наблизитися до нашого майданчика, зробили той фол... Коли мова йде про Мессі, дуже складно його блокувати. Мені помічники сказали, що пенальті не зовсім справедливо призначений. Однак після нього ми почали грати набагато краще, мали багато можливостей, виходів віч-на-віч. Але відсутність досвіду тут зіграла важливу роль, тому ми не змогли реалізувати ці моменти.

 

Думаю, ми заслуговували на нічию, але з огляду на всі факти та умови, в яких ми грали, я задоволений грою хлопців. Хочу відзначити дебют Нещерета, який виконав фантастичні сейви як кількісно, так і якісно. Це дало впевненість команді, дуже хороший дебют для нього, враховуючи, що перші два воротарі через "ковід" були відсутні".

 

Нагадаємо, 4 листопада "Барселона" та "Динамо" зіграли матч групового етапу Ліги чемпіонів. Український клуб був близький до нічиєї, але фантастична гра воротаря каталонців тер Штегена врятувала "Барселону".

 

Перед протистоянням з "блаугранас" команда Мірчі Луческу виявилася в дуже непростій ситуації, пов'язаної з кадровими втратами. У майбутній зустрічі з різних причин участь не зможуть прийняти відразу 12 гравців київського клубу.

 

У двох проведених поєдинках групового раунду кияни зуміли набрати лише одне очко. Тиждень тому "біло-сині" були близькі до перемоги в Будапешті, але дозволили зробити камбек "Ференцварошу", зігравши внічию з рахунком 2:2.



Вже на 4-й хвилині матчу Мессі впав у штрафному майданчику "Динамо". Попов його збив і арбітр призначив пенальті.

 

Нещерет вгадав напрямок удару, але Ліонель дуже сильно послав м'яч у правий від себе кут.    

 

За мить відбулася божевільна атака "Барселони". Спочатку Педрі без опору засадив з 11-ти метрів у поперечину. М'яч "синьо-гранатові" зберегли, Фаті пробив в дальній кут з підбору низом в дальній. Нещерет відбив, а Грізманн з лінії воротарського не влучив на добиванні у порожній кут.

 

На 17-й хвилині Мессі початку хотів черпачком вивести Фаті один на один, Забарний перехопив, але вибив прямо на Фаті. Ансуї тут же покотив на забігаючого Лео, аргентинець пробив в дальній кут низом і Нещерет кінчиками пальців перевів на кутовий, пише 24 канал.

 

"Динамо" створило свій момент на 22-й хвилині. Кияни розіграли кутовий, Циганков виявився один на ближній штанзі і прострілював у воротарський відразу двом партнерам. Тер Штеген в падінні вибив ногою.

 

Тер Штеген не один раз врятував "Барселону" у першому таймі завдяки фантастичним сейвам. Кендзьора з правого флангу навісив точно на Буяльського, і тер Штеген відбив м'яч, який летів йому в протихід.

 

Наприкінці першої 45-хвилинки партнери вивели Фаті на ударну позицію всередині периметра динамівців, Ансуї зарядив низом в дальній кут і приголомшлива реакція Нещерета врятувала "біло-синіх".

 

Після перерви Циганков не реалізував вихід один на один під гострим кутом зліва. Віддавав Супряга в центр, але потрапив в Піке, і м'яч відскочив Віктору на хід. Тер Штеген вискочив на перехоплення і грудьми блокував удар у ствір.

 

За мить "Динамо" забило гол – Кендзьора вколотив сферу у сітку з лінії воротарського з кутового, але м'яч при подачі перетнув лицьову лінію в повітрі. Арбітр, на жаль, відмінив взяття воріт.

 

На 53-й хвилині кияни знову змарнували супер-момент. У контратаці Родрігес вивів один на один з тер Штегеном Супрягу, і після удару форварда голкіпер ногою відбив м'яч.

 

В середині другого тайму Мессі перекинув стінку і направив м'яч точно в дев'ятку, Нещерет в красивому стрибку відбив рукою.

 

На 64-й хвилині Нещерет витягнув удар головою Роберто з 5 метрів, але за мить все ж пропустив м'яч у власні ворота. Фаті навісив, і Піке головою відправив м'яч у ворота "Динамо".

 

Відверто нещастило "Динамо" у матчі з "Барселоною". Тер Штеген здійснив у матчі просто фантастичні сейви. Циганков виявився на позиції центрфорварда і вискочив один на один, не зміг прошити тер Штегена.

 

Все ж, на 75-й хвилині "Динамо" вдалося пробити воротаря "синьо-гранатових". Шабанов прострілив у штрафну на де Пену, уругваєць в дотик пробив низом, але і цей удар витягнув тер Штеген. Віктор Циганков добив в падінні у порожні. 2:1.

 

Варто візначити і фантастичну гру 18-річного воротаря "Динамо" Руслана Нещерета, який зійснив аж 11 сейвів у матчі. На 80-й звилині Нещерет витягнувся в струну і перевів на кутовий дальній постріл Дембеле в ближню дев'ятку!

 

Гра, в якій "Барса" виглядала беззаперечним фаворитом і повинна була все вирішувати в першому таймі, перетворилася в обопільний матч аж до самого кінця.

 

Як підсумок, "Барселона" здобула третю перемогу у груповому етапі Ліги чемпіонів та очолює групу G. "Динамо" з 1 балом йде третій, опереджаючи "Ференцварош" за додатковими показниками.
 

"Барселона" залишилася лідером групи, набравши максимальні 9 очок. Слідом за нею йде "Ювентус", який сьогодні обіграв "Ференцварош". У "Динамо" і ФК "Ференцварош", який тренує українець Сергій Ребров, по одному балу після трьох турів.