Україна вперше в історії перемогла Іспанію: президент подякував

09:32, 14.10.2020
Україна вперше в історії перемогла Іспанію: президент подякував

Тепер команда Шевченка посідає 3 місце в турнірній таблиці 4 групи

13 жовтня Україна зіграла з Іспанією домашній матч Ліги націй. Команді Шевченка вдалося здобути історичне досягнення.

 

Наша національна команда продовжує перевіряти свої можливості найкращими європейськими збірними.

 

"Синьо-жовті" билися з лідером групи збірною Іспанії, якій місяць тому українці програли з рахунком 0:4.


На 12-й хвилині Бущан потягнув удар головою від Родріго з близької дістанції в завершенні навісу з правого флангу.

 

Вже через декілька хвилин знову виручив Бущан. У падінні відбив м'яч після удару Фаті з кута штрафного.

 

У середині першого тайму Серхіо Рамос зважився на дальній удар зі стандарту, але Бущан перевів м'яч на кутовий. Згодом Ярмоленко зіграв рукою у власному штрафному, але арбітр не призначив пенальті.

 

Рамос оцінив дії українського воротаря і підморгнув йому. Бущан відповів своїм підморгуванням. 

 

Також варто відзначити момент Серхіо Каналеса. Він пробив поруч зі штангою після прострілу Траоре і скидки Родріго.

 

На 35 хвилині поєдинку вінгер "синьо-жовтих" Олександр Зубков упав у єдиноборстві з Хесусом Навасом, яке відбувалося в карному майданчику. Головний арбітр Павел Гіль залишив епізод без уваги, але численні повтори змушують сумніватися у рішенні поляка. На пенальті у ворота Давіда Де Хеа наполягають навіть деякі іспанські експерти.

 

"Це пенальті від Хесуса Наваса, він збив українського гравця. Польський арбітр перебував за метр від епізоду", – резюмував колишній арбітр Хуан Андухар Олівер у ефірі Radio Marca. "Пенальті був", – додає журналіст Radio Cope Пако Гонсалес.

 

Після перерви Україна ледь не вийшла вперед. Ярмоленко увійшов в штрафну, віддав на Сидорчука, але Сергій не зміг пробити. М'яч відлетів до Зубкову, який не потрапив у ворота. До того ж арбітр зафіксував офсайд, хоча його, схоже, не було.

 

На 76-й хвилині Україна все ж відкрила рахунок завдяки голу Циганкова. Ярмоленко розрізною передачею вивів на ворота Віктора, який відразу пробив повз вийшов назустріч Де Хеа – 1:0.


На 86-й хвилині Рамос пробачив захисників збірної України. Серхіо пробив вище після навісу Траоре.

 

Таким чином, Україна вперше в історії перемогла Іспанію та здобула 3 очки у груповому етапі Ліги націй УЄФА. Раніше команди провели шість очних зустрічей, в яких п'ять разів фортуна була на боці іспанців, а один раз суперники розписали бойову нічию – 2:2.


Тепер команда Шевченка посідає 3 місце в турнірній таблиці 4 групи, випереджаючи швейцарців на 4 залікових бали.

 

Привітав футбольних героїв особисто Президент України Володимир Зеленський, який наголосив на важливості перемог сьогодні.
 

Своє привітання "національній дружині" Володимир Зеленський опублікував у власному телеграмі одразу після матчу.

 

Це варто бачити Україна вперше в історії перемогла Іспанію завдяки голу Циганкова: відео Україна вперше в історії перемогла Іспанію завдяки голу Циганкова: відео

 

"У складних кадрових умовах, коли мало хто вірив, коли і нічию вважали б чудовим результатом, ви вийшли на поле, билися за честь України й перемогли" - підкреслив глава держави.

 

Він подякував хлопцям за те, що подарували справжнє свято усій країні. Мовляв, зараз воно було аж надто потрібно. "Пишаюся вами, хлопці", – резюмував Володимир Зеленський.