Футболіст донецького «Шахтаря» Сергій Ателькін помер

12:32, 01.10.2020
Футболіст донецького «Шахтаря» Сергій Ателькін помер

Причиною смерті стали проблеми з серцем.

1 жовтня на 48-му році життя перестало битись серце у колишнього нападника Шахтаря" Сергія Ателькіна. Причиною смерті стали проблеми з серцем.

 

Як інформує УМ, про смерть колишнього гравця "гірників" та збірної України повідомив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

 

За словами Палкіна, Ателькін був харизматичним та сильним гравцем, який у найважливіші моменти відзначався забитими голами. За свою кар'єру Ателькін зіграв близько 265 матчів, у яких 82 рази забивав у воротах суперників "гірників".



За донеччан Сергій Ателькін виступав протягом 1990/97 років, після чого змінив прописку на італійську та перебрався у "Лечче". Через два роки повернувся у розташування "гірників", де провів ще три роки. У 2002 році підписав контракт із донецьким "Металургом", де зіграв один сезон та завершив професійну кар'єру.

 

Після закінчення кар'єри футболіста працював селекціонером у структурі "Шахтаря".

 

Ателькін також відомий своїми виступами за "Кремінь" та португальську "Боавішту". У 2002 році у складі "Шахтаря" ставав чемпіоном України, а також був чотириразовим володарем Кубка країни.

 

Із 1997 року виступав за збірну України, де провів 2 матчі. Ателькін нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня.