Ліонель Мессі розриває контракт з «Барселоною»

10:09, 26.08.2020
Ліонель Мессі розриває контракт з «Барселоною»

Мессі є вихованцем «Барселони», всю кар'єру він виступав лише за цей клуб.

Форвард каталонської «Барселони» Ліонель Мессі офіційно повідомив клуб про бажання розірвати контракт і піти.

 

Зауважимо, що Мессі є вихованцем «Барселони», всю кар'єру він виступав лише за цей клуб, тож, якщо він покине «синьо-гранатових», це стане справжньою бомбою для світу футболу.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляють світові спортивні ЗМІ.

 

Зокрема, про це рішення Мессі повідомила Marca. Агентству Associated Press у клубі підтвердили, що такий запит футболіст справді подав. Однак керівництво «синьо-гранатових» відпускати головну зірку не планує.

 

Мессі має пункт у контракті, за яким він може розірвати його після кожного сезону, коли він завершився. Саме цим правом і хоче скористатися гравець.

 

Водночас як повідомляє видання Sport, керівництво «Барселони» відповіло Мессі, що у нього немає підстав розірвати контракт — у цьому пункті йдеться, що про свій намір гравець має повідомити клуб до 30 травня, а зараз вже серпень.

 

За даними Marca, у контракті прописано не 30 травня, а 10 червня. Також видання вважає, що гравець має шанси піти з клубу через пандемію коронавірусу.

 

Також газета пише, що після факсу, який надіслав Мессі, президент «Барселони» Жозеп Бартомеу екстрено збирає засідання ради директорів.

 

Зазначимо, що таке рішення Мессі ухвалив через 11 днів після нищівної поразки від «Баварії» в Лізі чемпіонів з рахунком 8:2, після якої «Барселона» ганебно вилетіла з турніру.

 

З каталонським клубом Мессі вигравав усі можливі турніри: чемпіонат Іспанії (10 разів), Лігу чемпіонів (4), Кубок Іспанії (6), Клубний чемпіонат світу (3). Також він є рекордсменом всіляких бомбардирських показників, кожного сезону забиває неймовірну кількість голів і віддає купу гольових передач. Так, Мессі шість разів отримував премію «Золотий м'яч» як найкращий футболіст — найбільше в історії.