«Шахтар» зазнав розгромної поразки від «Інтера» у півфіналі Ліги Європи

09:50, 18.08.2020
«Шахтар» зазнав розгромної поразки від «Інтера» у півфіналі Ліги Європи

"Інтер" перемагає та виходить у фінал Ліги Європи, де на нього чекає "Севілья"

Донецький "Шахтар" поступився у півфіналі Ліги Європи італійському "Інтеру". "Гірники" зазнали розгромної поразки 0:5.

 

"Шахтар" та "Інтер" до цього лише один раз зустрічалися – у кваліфікації Ліги чемпіонів у 2005 році. Тоді "Інтер" переміг в Донецьку 0:2. А в Мілані була зафіксована нічия 1:1.

 

По дорозі до півфіналу "Шахтар" пройшов португальську "Бенфіку", німецький "Вольфсбург" та швейцарський "Базель".

 

"Інтер" на своєму шляху здолав болгарський "Лудогорець", іспанський "Хетафе" та німецький "Баєр", передає 24 канал.


Команди доволі обережно розпочали матч. Команди більше часу проводили центрі поля, а при захисті опускалися нижче лінії м’яча. Тож до моментів справа не доходила. Що "Шахтар", що "Інтер" намагалися грати на контратаках, віддавши ініціативу супернику.

 

Гол у ворота "Шахтаря" став наслідком помилки гравців донецької команди. Пятов не надто вдало вибив м’яч – низом точно в ноги супернику. Барелла підхопив його та на швидкості пройшов Матвієнка. А після цього навісив у штрафний майданчик. Вже там Мартінес виграв позицію в Кривцова та головою відправив м’яч у кут воріт. це сталося на 19-й хвилині.

 

Забитий гол дозволив "Інтеру" й далі грати від оборони. Натомість гравцям "Шахтаря" треба було шукати шляхи до воріт Хандановіча. В першому таймі зробити цього так і не вдалося: з двох ударів в сторону воріт – жодного у площину.

 

Натомість "Інтер" в першому таймі ще один раз знову по справжньому потурбував Пятова, коли Барелла замість прострілу неочікувано пробив по воротах. Пятов зреагував.

 

На початку другого тайму моментів було більше. Але почалося все з того, що Бастоні, коли вибивав м’яч, влучив у руку Гальярдіні. Зважаючи, що це було у штрафному майданчику "Інтера", то арбітр мав право призначити пенальті. Та Шимон Марциняк проігнорував цей епізод.

 

А вже за мить Мартінес мало не оформив дубль. Він виграв боротьбу за м’яч у Хочолави мало не посередині частини поля "Шахтаря", після чого в дотик намагався перекинути Пятова, який вийшов з воріт. Лише у стрибку голкіпер зумів відбити цей м’яч.

 

Перший удар в площину воріт Хандановіча "Шахтар" зробив аж на 61-й хвилині. Після навісу Матвієнка Мораес зумів завдати удар головою. Але м’яч влучив у воротаря. Цей удар так і став єдиним у площину воріт "Інтера", яку "Шахтар" завдав за весь матч.

 

За хвилину "Інтеру" вдалося збільшити перевагу. Після навісу з кутового Д’Амброзіо виграв боротьбу в Матвієнка та пробив головою.

 

На цьому проблеми для "Шахтаря" не закінчилися. Команда так нічого не могла показати попереду. Натомість на 75-й хвилині Мартінес оформив дубль. Підхопивши м’яч перед штрафним "гірників", аргентинець завдав удар у кут воріт. Пятов хоч і стрибнув туди, але до м'яча не дістав.

 

А згодом відзначився і Лукаку. Хоча для голу все зробив Мартінес. Він перехопив поперечну передачу від Коноплянки, обіграв суперників та віддав пас на Лукаку. Все, що залишалося нападнику – влучити у ворота повз голкіпера. На 84-й хвилині все для голу Лукаку зробив сам – прийняв мало не в центрі поля, втік від Хочолави та пробив поміж ніг Пятову.

 

Арбітр в кінці матчу не додав жодної хвилини, просвистівши одразу після того, як минуло 90 хвилин.

 

"Інтер" перемагає та виходить у фінал Ліги Європи, де на нього чекає "Севілья". "Шахтар" же замість фіналу зіграє у першому турі УПЛ проти "Колоса". Обидва матчі відбудуться в п’ятницю, 21 серпня.