«Динамо» здобуло Кубок України

09:08, 09.07.2020
«Динамо» здобуло Кубок України

Кияни виявилися сильнішими в серії пенальті.

У матчі фіналу Кубка України "Динамо" насилу обіграло "Ворсклу" “Динамо” у божевільній серії пенальті здобуває Кубок України. Основний час завершився з рахунком 1:1, а кияни виявилися сильнішими в серії пенальті.
 

Перший тайм розпочався для "Динамо" з неприємності. Після пасу в штрафну киян Віталій Миколенко пропустив м`яча, і Руслан Степанюк з кількох метрів пробив у порожній кут воріт динамівців - 0:1. Через пару хвилин Олександр Сирота пробив під поперечку воріт полтавчан, і Дмитро Різник переводить м`яча на кутовий.

 

У наступні десять хвилин у "Динамо" ще було пару моментів біля воріт "Ворскли", але надійно грав Різник. На 28-й хвилині кияни рахунок зрівнюють. Беньямін Вербич ударом з лінії воротарського майданчика робить рахунок нічийним - 1:1. До завершеня першого тайму воротар полтавчан взяв ще удар Де Пени, а Вербич пробив вище воріт.

 

Стартові хвилин сім заключної 45-хвилинки знову були за "Ворсклою". Знову був момент у Кулача, котрий не влучив по м`ячу, перебуваючи в метрах десяти від воріт. Далі знову була гра за "Динамо". Сильний удар Геогрія Цитайшвілі прийшовся поруч зі штангою. Ще в одному моменті Різник демонструє чудову реакцію після рикошету у власні ворота.

 

"Ворскла" відповіла ударом від Кулача з метрів 15-ти, але на порожні трибуни полетів м`яч. На 71-й хвилині Вербич забиває другий гол, але суддя Катерина Монзуль скасовує взяття воріт, зафіксувавши сумнівний офсайд у динамівця. На 81-й хвилині лише захисник "Ворскли" рятує свою команду після удару Вербича з кількох метрів.

 
 

Два додаткових тайми по 15-ть хвилин пройшли без особливих моментів біля обох воріт. Варто лише відзначити удар головою Де Пени, але м`яч влучає в сітку воріт, але із зовншнього боку. Далі була серія післяматчевих пенальті. Перші по сім ударів гравці обох команд забили без шансів для воротарів.

 

Далі Бущан та Різник по черзі взяли удари від Сапая та Миколенка. Дев`ятий удар від полтавчинина Баєнка прийшовся вище воріт, а Артем Шабанов влучним ударом приносить "Динамо" перемогу в Кубку України.