Півзахисниці Овдійчук і Апанащенко увійшли до ТОП-10 кращих футболісток світу

15:52, 02.07.2020
Півзахисниці Овдійчук і Апанащенко увійшли до ТОП-10 кращих футболісток світу

Українки Ольга Овдійчук та Дар'я Апанащенко.

Українки Ольга Овдійчук та Дар'я Апанащенко увійшли до першої десятки рейтингу кращих футболісток світу за версією ресурсу Futebol Feminino Alternativo.

 

Так, півзахисниця Овдійчук посіла сьоме місце (348 голосів уболівальників), тоді як півзахисниця Апанащенко - восьме (337). Загалом було 250 претенденток на перемогу.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Womensfootball.com.

 

Зазначається, що 1 липня 2020 року завершилося опитування серед вболівальників на визначення ТОП-50 найкращих футболісток світу, оскільки жіночий футбол завойовую все більшу прихильність серед вболівальників, журналістів, експертів і взагалі шанувальників футболу.

 

В червні місяці засновник порталу Futebol Feminino Alternativo, який спеціалізується на жіночому футболі, Віктор Х’юго запустив голосування серед усіх вболівальників, щоб визначити 50 найкращих діючих футболісток світу, які за останні 5 років грали у складі збірної своєї країни.

 

Переможницею голосування стала футболістка із Замбії Барбара Банда, яка грає за китайський "Шанхай" (2053 голоси).

 

Другою йде Джілл Рорд (збірна Нідерландів; "Арсенал", Англія), третьою - Андресса Алвеш (збірна Бразилії; "Рома", Італія)

 

Зауважимо, що Овдійчук виступає за мадридський "Атлетико", а Апанащенко є капітаном збірної України і захищає кольори харківського клубу "Житлобуд-1".