Майки Вірастюка та кімоно Гонтюка: в Івано-Франківську відкриють перший в Україні музей спорту

14:35, 25.06.2020
Майки Вірастюка та кімоно Гонтюка: в Івано-Франківську відкриють перший в Україні музей спорту

Офіційне відкриття першого в Україні музею спорту заплановане на 30 червня

Перший в Україні музей спорту відкриють у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна. 

 

Як інформує УМ, в музеї вже є деякі експонати: халат Андрій Фетчука, в якому він виходив на фінал Олімпійських ігор, кімоно призера олімпіади Романа Гонтюка, парадна форма Тетяни Ляхович – учасниці 3 олімпіад, майки Романа Вірстюка, який брав участь у 3 олімпіадах.
 

Всі речі – мають певне символічне значення для спортсменів. Адже кожен з експонатів – не просто трофей, а пам'ятна сторінка у житті спортсмена. Наприклад, чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу Віталій Мерінов віддав музею власний пояс, повідомляє 24 канал.

"Найбільші емоції – це тоді, коли ти стоїш на п'єдесталі і піднімається прапор України, звучить гімн – ти пишаєшся тим, що є громадянином цієї країни. Ти пишаєшся тим, що завдяки твоїм заслугам піднімається прапор. Ці враження не можна передати словами", – розповів чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу Віталій Мерінов.


Як кажуть засновники, в музеї не будо жодних табличок "не торкатися руками". Кожен охочий зможе взяти до рук кубок чи приміряти боксерські рукавички.

Музей буде слугувати і місцем для зустрічей, пресконференцій, обговорень. Відвідувачі особисто зможуть познайомитися та поспілкуватися з видатними спортсменами.
"Це не просто експозиція. Тут будуть пресконференції, зустрічі зі спортсменами. Тут будуть обговорення величезної кількості деталей складних змагальних ситуацій. Тобто це платформа для розвитку у чомусь науково-дослідного спорту", – наголосив голова Івано-Франківської крайової організації ФСТ Україна Олександр Фотуйма.

 

Офіційне відкриття першого в Україні музею спорту заплановане на 30 червня.