У львівських «Карпатах» на коронавірус захворіли 25 футболістів та працівники

10:59, 03.06.2020
У львівських «Карпатах» на коронавірус захворіли 25 футболістів та працівники

Не відбудуться в призначений час матчі “Ворскла” – “Карпати” та “Карпати” – “Дніпро-1” .

За результатами повторних ПЛР-тестувань футбольної команди "Карпати", обслуговуючого персоналу та працівників, клуб констатував спалах захворювання на COVID-19. Через це скасовано три матчі “левів”, які мали відбутися після виходу української прем’єр-ліги з карантину.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба клубу.

 

“Сьогодні з лабораторії було отримано трохи менше половини позитивних результатів на наявність вірусу в карпатівців (загалом тестування пройшли 65 осіб). Усі інфіковані ознайомлені із результатами та перебувають в ізоляції під контролем медиків”, – розповіли в клубі.

 

Журналісти спершу повідомляли про 13 інфікованих у клубі, з них 7 – гравці першої команди. Однак виявилося, що кількість уражених коронавірусом удвічі більша.

 

“У львівському клубі після повторних тестів на COVID-19 виявлено 25 позитивних результатів у гравців та серед персоналу”, – ідеться в пресрелізі Української прем’єр-ліги.

 

Відтак не відбудуться в призначений час матчі “Ворскла” – “Карпати” 25-го туру та “Карпати” – “Дніпро-1” 26-го туру. Минулої суботи через перші випадки заражень було перенесено на невизначений час також гру 24-го туру УПЛ “Карпати” – “Маріуполь”.

 

Загалом у Львові за добу 2 червня встановлено рекордну кількість випадків коронавірусу – 96, зокрема, через спалах у футбольному клубі "Карпати", повідомив голова Львова Андрій Садовий у Twitter

 

"За останню добу лабораторії зробили 500 ПЛР-аналізів. Маємо 96 позитивних результатів. Пояснення такої кількості просте: більше тестів – більше хворих. Кількісно це рекорд для Львівської області. Але це також і найбільша кількість зроблених досліджень. У співвідношенні хворих 19%, тобто не більше визначеної норми. Також додався до сьогоднішнього результату спалах захворювання у ФК "Карпати", - написав Садовий.

 

Ну і загалом, друзі, гляньте на вулиці міста. Там більше нема карантину. Якщо люди не можуть дотримуватись правил, то прогнозовано, що кількість хворих збільшиться.

 

Сьогодні наше головне завдання не допустити колапсу у медичній системі Львова. Бережіть себе та рідних!"

 

За добу 2 червня в Україні підтвердили 483 нових випадки захворювання на коронавірус, 8 людей померли від ускладнень COVID-19, 362 хворих подолали хворобу.

 

За весь час пандемії коронавірусом Sars CoV 2 в Україні заразилися 24 823 осіб, померли 735.

 

Як повідомляла УМ, київське «Динамо» програло донецькому «Шахтарю» у першому після карантину турі в неділю, 31 травня.