Вадим Гутцайт обіцяє спортсменам гроші після перемоги над коронавірусом

11:31, 04.04.2020
Вадим Гутцайт обіцяє спортсменам гроші після перемоги над коронавірусом

Вадим Гутцайт обіцяє повернути гроші спортсменам.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт запевняє, що Кабінет міністрів не буде урізати зарплати спортсменам і тренерам під час пандемії коронавірусу. 

 

У цьому міністра запевнив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. До того ж, уряд планує повернути гроші на підготовку до Олімпіади зі стабілізаційного фонду після пандемії коронавірусу.

 

Про це Вадим Гутцайт повідомив в інтерв’ю виданню «Главком».

 

«Мав розмову з прем'єром Денисом Шмигалем. На даний момент у нас є розуміння, що гроші, які були спрямовані на підготовку до Олімпіади, будуть спрямовані в стабілізаційний фонд, а після того, як проблема з пандемією зникне, кошти нам повернуть. Відповідне рішення вже прийнято», - зауважив міністр молоді і спорту.

 

І додав, що пару днів назад у нього відбулася нова зустріч із прем’єром Шмигалем: «В результаті ми домовилися, що гроші, за якими я надав розрахунки, з червня, якщо до того часу припиниться карантин, будуть виділені. Олімпійці та паралімпійці мають вести підготовку вже і зараз. До Ігор всього рік».

 

Пан Гутцайт запевняє: «Ніхто урізати зарплати спортсменам не збирається. Нам потрібно підтримати їх і тренерів, щоб вони могли тренуватися, не кидати спорт в цій важкій ситуації».

 

Раніше борець греко-римського стилю і народний депутат від партії «Слуга народу» Жан Беленюк повідомив, що після перемоги над коронавірусом, фінансування спорту повернеться на колишній рівень.

 

При цьому, Кабінет міністрів України запропонував урізати бюджет спортивної галузі на 55%. А представники 20 українських спортивних федерацій написали лист президенту України Володимиру Зеленському з цього питання.

 

Як повідомляла «УМ», Олімпійські ігри 2020 року пройдуть в Токіо з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Тоді як Паралімпійські ігри-2020 призначили на 24 серпня - 5 вересня 2021-го.

 

Чемпіон світу в легкій вазі Василь Ломаченко закликав спортсменів не здаватися під час пандемії коронавірусу і продовжувати тренуватися.