Медальний бум українців на чемпіонаті Європи: ще одне золото і 2 срібла (фото)

13:55, 04.08.2018
Медальний бум українців на чемпіонаті Європи: ще одне золото і 2 срібла (фото)

Любов Басова та Олена Старікова стали срібнми призерками з велотреку в командному спринті (фото: прес-служба НОК України)

Українські спортсмени здобули вже 4 медалі першого в історії чемпіонату Європи з літніх видів спорту, що проходить в Глазго. Це дозволило Україні вийти на друге місце в загальнокомандній першості, яке наша країна ділить з Францією.
 
Про це повідомляє у Facebook прес-служба Національного олімпійського комітету України.
 
Так, український велогонщик Роман Гладиш здобув золото, ставши чемпіоном Європи з велотреку.
 
"Неймовірна перемога! Роман Гладиш - чемпіон Європи з велотреку в дисципліні скретч (індивідуальна велогонка на дистанції 15 кілометрів, - ред.)", - йдеться в повідомленні.
 
Друге місце посів спортсмен із Франції Адрієн Гарель, третє - швейцарець Трістан Марге.
 
 
Також медаль Україні приніс дует українок - Любов Басова та Олена Старікова стали срібнми призерками з велотреку в командному спринті.
 
А пловчині-синхроністки Єлизавета Яхно та Анастасія Савчук здобули срібну нагороду в технічній програмі в змаганні дуетів.
 
 
Як відомо, в шотландському Глазго проходять змагання першого в історії чемпіонату Європи з літніх видів спорту (об'єднаних чемпіонатів Європи з синхронного плавання, плавання, плавання на відкритій воді, легкої атлетики, велоспорту, стрибків у воду, гольфу, веслування, спортивної гімнастики і триатлону).
 
Як повідомляла "УМ", золоту медаль на Чемпіонаті Європи здобув і українець Михайло Романчук - він став чемпіонатом Європи з плавання.