Українець Олександр П'ятниця позбавлений срібної медалі Олімпіади в Лондоні через допінг

12:49, 10.08.2016
Українець Олександр П'ятниця позбавлений срібної медалі Олімпіади в Лондоні через допінг

Міжнародний олімпійський комітет(МОК) позбавив срібної медалі літніх Олімпійських ігор-2012 у Лондоні українського метальника списа Олександра П'ятницю.
 
Легкоатлет не пройшов повторний аналіз допінг-тесту - у пробах спортсмена було виявлено заборонений препарат дегідрохлорметілтестостерон (турінабол). 
 
Тепер легкоатлет зобов'язаний повернути нагороду.
 
Також анулювали результати учасників Олімпіади-2008 і 2012 років Нуржана Тайлана (Туреччина) і Ріпсімі Хуршудяна (Вірменія). Вони виступали з важкої атлетики. Провалив допінг-тест і метальник молота Павло Кривицький з Білорусі. 
 
У Ріо-де-Жанейро будуть взяті 5 тисяч 500 допінг-проб, у тому числі для п’яти найкращих у кожній дисципліні і двох випадково обраних спортсменів з кожного старту.

МОК із використанням нових наукових методів провів серію повторних тестів узятих на попередніх Олімпіадах зразків, які зберігаються впродовж 10 років. У цілому аналізи 98 спортсменів мали позитивний результат щодо вживання допінгу на двох попередніх Олімпіадах. МОК заявив, що проведе всього чотири етапи повторних досліджень.