Нова система реабілітації від Vizion: лікарня в Ковелі допомагає військовим повернутися до життя

19:57, 23.09.2024

У часи війни критично важливо забезпечити поранених військових ефективними засобами для реабілітації. Лікарня в Ковелі, завдяки новітньому обладнанню від польської компанії Vizion, допомагає відновлювати рухові функції пацієнтів із травмами кінцівок.

 

Одна з ключових систем, яка використовується у медзакладі, — це VZN R-HAND S1, спеціально розроблена для реабілітації верхніх кінцівок. Ця система дозволяє відновити повний обʼєм рухів у суглобах верхньої кінцівки, зробити їх більш точними та скоординованими.

 

Система VZN R-HAND S1 складається з основного корпусу, компʼютера (програмного забезпечення), рідкокристалічного дисплея та основної конструкції провідного перемикача управління. Прилад оснащений функцією аварійного контролю висоти підйому та опускання роботизованої руки.

 

VZN R-HAND S1 призначена для реабілітації верхніх кінцівок та використовує компʼютерні технології для імітації рухів верхніх кінцівок людини в режимі реального часу. Пристрій має регульовану систему підтримки плеча, покращений інтелектуальний зворотний звʼязок та дає можливість проводити тренування у тривимірному просторі, що дозволяє виконувати функціональну терапію у віртуальному середовищі. Навчання в ігровій формі підвищує інтерес пацієнтів та сприяє процесу реабілітації. Цей пристрій дозволяє тренувати верхні кінцівки в умовах навантаження або полегшення, а також надає точну інформацію для відстеження ступеня реабілітації пацієнтів після тренування, і є відмінним помічником у відновленні верхніх кінцівок.

 

 

Також в даному закладі була придбана система для тренування нижніх кінцівок, яка допомагає правильно вибудувати патерн ходи для нижніх кінцівок, що є особливо важливим, саме на ранніх етапах вертикалізації пацієнта.

 

Завідувачка стаціонарно-реабілітаційного відділення ЦРЛ Ковельського міськрайонного територіального медичного обʼєднання Лариса Куролес ділиться своїм досвідом:

 

"Ця система дає змогу пацієнтам швидше відновлювати рухливість. Вона допомагає правильно вибудувати патерн ходи для поранених нижніх кінцівок і дозволяє ранньо вертикалізувати пацієнтів. Для цього у медичній установі використовують систему тренування нижніх кінцівок VZN R-STEP S1.

 

Дане обладнання значно полегшує роботу персоналу і є надійним помічником в реабілітації пацієнтів загалом, адже процес відновлення наступає набагато швидше.

 

Система VZN R-STEP S1 призначена для реабілітації нижніх кінцівок із біологічним зворотним звʼязком. Включає не тільки роботизований ортопедичний пристрій, а й спеціалізоване програмне забезпечення до нього.

 

Система тренування нижніх кінцівок з функцією автоматичного регулювання кроків пацієнта, призначена для тренування колінного і гомілковостопного суглобів.

 

Вертикалізуючий стіл для ніг призначений для відтворення максимально фізіологічних та анатомічно правильних рухів з доступною для хворого швидкістю. Апарат вирішує проблему вертикалізації хворого та проведення рухової терапії, навіть якщо пацієнт відтворює рухи з мінімальною амплітудою. Динамічні рухи нижніх кінцівок при фізіологічному навантаженні (при максимальному вертикальному положенні) імітують рухи при ходьбі - абсолютно природні та правильні.

 

 

Не менш важливим у комплексі реабілітації є магнітотерапія на апараті VZN MAGNETO NEO.

 

Лікар також відзначає її значну роль у процесі відновлення:

 

"Магнітотерапія значно прискорює процес загоєння ран, забезпечує знеболювальний і протинабряковий ефект і дозволяє якнайшвидше приступити до активної реабілітації. Впровадження таких технологій у нашій лікарні значно полегшує процес лікування.

 

Апаратура урізноманітнює сам процес реабілітації та відкриває значно ширші можливості для реабілітаційних втручань."

 

Компанія «Промед Технолоджис», яка базується в Києві, є лідером у постачанні медичного обладнання для реабілітації в Україні. Компанія співпрацює з міжнародними виробниками, зокрема з відомими європейськими брендами, такими як Vizion. Завдяки цьому «Промед Технолоджис» забезпечує українські лікарні новітнім обладнанням, яке допомагає пацієнтам швидше відновлюватися після поранень і складних операцій.

 

Компанія вже постачала медичне обладнання до провідних лікарень та реабілітаційних центрів України, серед яких:

 

- Центральна районна лікарня в Ковелі;

- Реабілітаційні центри в Києві, Львові та Одесі.

- Спеціалізовані медичні заклади для військових у Полтавській області.

 

Завдяки партнерським відносинам із міжнародними брендами «Промед Технолоджис» активно сприяє тому, щоб українські медичні заклади мали доступ до найновіших технологій, які покращують якість медичного обслуговування та прискорюють процес реабілітації поранених.

 

Використання сучасних технологій, таких як системи для фізіотерапії, модулі для тренування ходи та апарати для магнітотерапії, дозволяють лікарям допомагати пацієнтам швидше відновлюватися, а також оптимізують роботу медичного персоналу в умовах зростаючого навантаження.

 

Такі інновації дають шанс сотням поранених військових швидше повернутися до повноцінного життя та пройти необхідний шлях відновлення.