Олександр Урін призначений виконуючим обов’язки гендиректора «Охматдиту»

20:58, 17.08.2024

Олександр Урін і Віктор Ляшко. (facebook.com/viktor.liashko)

Завідувач відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін призначений тимчасово виконуючим обов’язки гендиректора «Охматдиту».

 

Як інформує Україна молода, про таке своє кадрове рішення повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у суботу ввечері.

 

«З урахуванням порад лікарів, прийняв рішення тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту», - написав керівник МОЗ у соцмережах.

 

За його словами,17 серпня він зустрівся з декількома завідувачами відділень лікарні, аби почути їх думки, обговорити бачення, як має рухатись та розвиватись Охматдит далі, а також хто готовий очолити цей рух в складний час та має довіру колег. Рішення було прийнято за результатами цієї зустрічі.

 

 

"Пересвідчився, що колектив лікарні йому (Уріну) довіряє. Зі своєї сторони теж буду всіляко підтримувати рішення, які зроблять Охматдит ще кращим, а ми сьогодні напрацювали їх чимало. Скоро поділимося", - зазначив пан Ляшко.

 

Як повідомляла «УМ», за кілька годин до цього гендиректор «Охматдиту» Володимир Жовнір відсторонений з посади до завершення перевірок Нацполіцією, іншими правоохоронними органами та комісією МОЗ.

 

Наразі детективи НАБУ вивчають скандальні тендери щодо відбудови дитячої лікарні «Охматдит» і будівництва Національного військового кладовища.