У Михайлівському соборі відслужили панахиду за упокій Героя України «Да Вінчі», фото

14:09, 10.03.2023

Попрощатися із легендарним Героєм прийшли прем'єрка Фінляндії Санна Марін (ліворуч) та президент Зеленський. (hromadske.ua)

Священики ПЦУ відслужили панахиду за упокій Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві у п’ятницю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють вітчизняні ЗМІ з місця прощання.

 

Панахида розпочалася о 12:00.

 

Попрощатися із легендарним Героєм прийшли тисячі людей.

 

У тому числі президент України Володимир Зеленський та прем'єрка Фінляндії Санна Марін, яка перебуває у Києві з офіційним візитом, передає Суспільне.

 

 

 

Після панахиди траурна процесія вирушила на Майдан Незалежності.

 

 

Кортеж із тілом Героя супроводжували вигуками "Слава Україні!" та "Герої не вмирають!"

 

На Майдані труну з тілом Дмитра Коцюбайла тисячі людей зустріли навколішках.

 

На прощання в центрі столиці прибули міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов, мер Києва Віталій Кличко та інші, інформує 24 канал

 

 

Як повідомляла «УМ», 9 березня, із полеглим командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитром Коцюбайлом попрощалися у його рідному селі Бовшів Івано-Франківської області.

 

Дмитро Коцюбайло (позивний «Да Вінчі») був командиром 1-го окремого механізованого батальйону Сухопутних військ ЗСУ «Вовки Да Вінчі».

 

Він брав участь у Революції гідності, а у 2014 році пішов захищати Україну як військовий. Тоді Дмитру було лише 18 років. У 2014-му отримав важке поранення у Донецькій області, але після одужання одразу повернувся на фронт.

 

У 2021 році «Да Вінчі» отримав звання Герой України, ставши наймолодшим командиром і першим добровольцем, якому надали це звання прижиттєво.

 

Нагадаємо, «Да Вінчі» загинув 7 березня 2023 року під час бойових дій у Бахмуті. У Героя залишились батьки, 4 сестри та наречена Аліна Михайлова, з якою вони разом боронили Україну під час війни.