До останнього будинку: рашисти зі страху перед негодою кидають усі сили на захоплення нових територій

16.10.2024
Московські військові блогери влаштували нечуване «побєдобєсіє» в ефірі всіх пропагандистських каналів росії.
 
Якщо вірити їхній інформації, орки невпинно просуваються по всій лінії фронту і навіть відвоювали 46 відсотків територій, зайнятих ЗСУ на Курщині. 
 
Частину цих даних американський Інститут вивчення війни не підтверджує, хоча факт посиленого наступу з усіх флангів не заперечують і в Генштабі.
 
Найчастіше наші військові відступають вже тоді, коли в місті, де точаться бої, не залишається жодного будинку, який міг би служити укриттям.
 
Тобто орки продовжують знищувати українські населені пункти, називаючи цей процес «освобождєнієм». 
 
Загалом від початку доби 14 жовтня відбулося 189 бойових зіткнень. Особливо активно рашисти наступали на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках.
 
Як повідомив Генштаб, українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, накриваючи орків вогнем.
 
У відповідь окупанти цього ж дня завдали 38 авіаударів, скинувши 67 КАБів, а також залучили для ураження понад 400 дронів-камікадзе та здійснили понад 2 тис. 250 обстрілів по позиціях наших військ.
 
На Харківському напрямку противник двічі безуспішно штурмував позиції підрозділів ЗСУ в районі Тихого. Водночас авіація ворога завдала удару двома авіабомбами по населеному пункту Гарбузи.
 
Не виключено, що невдовзі бойові дії стануть ще запеклішими, оскільки днями путін вніс на ратифікацію в державну думу договір про військовий союз із кндр. Стало очевидним, що москва остаточно перетворює своє замасковане «СВО» на світову війну.
 
Якими конкретними діями відреагує Захід на цю суттєву метаморфозу, наразі сказати складно. Але, виходячи з реалій, НАТО у відповідь на активізацію «осі зла» навряд чи ухвалить рішення ввести свій контингент в Україну. 
 
«Знову ж таки, як реагувати? — прокоментував ситуацію військовий аналітик Петро Черник в ефірі каналу «Сєйчас». — Ну що, Америка завдасть ракетно-бомбового удару по Північній Кореї? Ні, не завдасть. Єдиний можливий сценарій, більш-менш для нас прийнятний, — це підняття шлюзів для забезпечення нас зброєю, щоб той самий F-16 (за номенклатурою може мати 105 одиниць зброї) нарешті був насичений далекобійними ракетами і важкими бомбами». 
 
Реакція Заходу теж з’явилася. Генеральний секретар НАТО Марк Рютте повідомив, що Північноатлантичний блок не боїться російських погроз та продовжить надавати Україні допомогу.
 
«Послання (російському диктатору путіну) полягає в тому, що ми зробимо все необхідне для того, аби він не досягнув свого й Україна здобула перемогу». 
 
За даними агентства Reuters, цю заяву Генсек зробив у понеділок, виступаючи в казармах американської бази Клей. Саме там розташована штаб-квартира нової місії, що отримала назву «Допомога НАТО у забезпеченні підготовки кадрів для України» (NSATU). Повідомляється, що ця структура поступово візьме на себе координацію західної військової допомоги Києву.