Мова ворожнечі: скільки військових із КНДР можуть піти воювати проти України

16.10.2024
Інформація про нібито підготовку 100 тисяч військових кндр для залучення у війні в Україні не відповідає дійсності, про це написав керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко в Telegram.
 
«Інформація про підготовку 100 тисяч військових КНДР і задіювання їх на території України, яка з’явилася у ЗМІ, наразі — вигадки», — написав він.
 
І  додав, що менш ніж 1% кадрового офіцерського складу армії кндр володіє російською мовою.
 
«Це важливо розуміти, щоб аналізувати можливості залучення цих військових до дій армії РФ в майбутньому», — уточнив він. 
 
Як повідомляли ЗМІ, північна корея може відправити на війну в  Україні від 10 до 100 тисяч військових для допомоги росії. 
 
Експерти не дуже оптимістичні щодо спростування підмоги росії від північної кореї. 
 
Бо кілька днів тому міністр оборони цієї диктаторської країни кім йонг хен заявив, що кндр може відправити своїх військових воювати в Україну.
 
14 жовтня кремлівський диктатор владімір путін подав на розгляд держдуми проєкт закону про ратифікацію договору про стратегічне партнерство з північною кореєю.
 
Аналітики припускають, що найманці можуть бути задіяні в тилу, не на лінії фронту. І тоді тилові російські військові зможуть переміститися на лінію фронту.