«Панувати над зірками»: фонд «Повернись живим» презентував стрічку про ГУР

11:43, 13.09.2024

У двох частинах фільму фонд показав роботу розвідувальної та ударної авіації Головного управління розвідки МО України«Повернись живим» презентував документальну стрічку про ГУР (Фото: пресслужба фонду «Повернись живим»)

Документальну стрічку «Панувати над зірками» презентував Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим».

 

Як інформує УМ, про це йдеться у повідомленні на сайті фонду.

 

У двох частинах фільму фонд показав роботу розвідувальної та ударної авіації Головного управління розвідки МО України.

 

Як зазначають у фонді, з лютого 2022-го по серпень 2024 року Фонд передав підрозділам ГУР допомоги на понад 1,4 мільярда гривень. Зокрема, восени 2022-го реалізував для Головного управління розвідки секретний проєкт «Black Box» вартістю 230 мільйонів гривень. Одна зі складових «коробки» — дрони-камікадзе UJ-26 «Бобер», які успішно виконують задачі на тимчасово окупованих територіях України та на військових об’єктах на ворожій території.

 

«Завдяки підтримці наших благодійників, Фонд зміг стратегічно посилити спроможності головної спецслужби країни. Це допомогло ГУР вирости кількісно і якісно. Більшість героїв фільму прийшли у Головне управління розвідки після 24 лютого 2022 року і досягли величезної фаховості. Це одні з кращих спеціалістів не лише в Україні, але й у світі», —каже відеограф «Повернись живим» Анатолій Гаєвський.

 

 

У стрічці є кадри бойової роботи, також спецпризначенці разом з очільником структури Кирилом Будановим розповідають подробиці найуспішніших операцій.

 

Нагадаємо, що раніше фонд «Повернись живим» запустив Центр ініціатив ПЖ — громадську організацію, яка сприяє посиленню обороноздатності України.

 

Як повідомляла УМ, «Повернись живим»: фонд зібрав мільярди гривень на ЗСУ.