Остін про заборону на удари ATACMS по рф: Один засіб не є вирішальним у війні

19:57, 06.09.2024

Ллойд Остін під час засідання у форматі «Рамштайн». (Фото Офісу президента)

Глава Пентагону Ллойд Остін пояснив, чому наразі не йдеться про дозвіл США на удари далекобійною зброєю вглиб росії.

 

На його думку, не існує одного-єдиного засобу, який буде вирішальним у війні України з російською агресією.

 

Як інформує Україна молода, про це Остін сказав на пресконференції за підсумками "Рамштайну" в п’ятницю.

 

"Жодна зброя сама по собі не вирішить хід війни. Ми це говорили про танки і про іншу зброю. Ми кожного разу говоримо, що не можна покладатися на одну річ", - каже міністр оборони США.

 

За його словами, підхід США полягає в інтеграції різних засобів для найкращого результату.

 

"Ми будемо робити все можливе, щоб допомогти Україні досягти успіху та створити правильну динаміку на полі бою, щоб створити можливості, які допоможуть Україні захищати свою територію", - заявив Остін.

 

Щодо дозволу на використання ATACMS для глибоких ударів по території росії, то глава Пентагону вважає, що Україна має власну зброю для цього.

 

"Я думаю, що Україна має досить значний власний потенціал для ураження цілей, які перебувають далеко за межами досяжності ATACM або навіть Storm Shadow", - заявив американський високопосадовець.

 

Крім цього, Остін додав, що росія вже вивела свої літаки за межі дій ATACMS.

 

"Росіяни перенесли свої літаки, які використовують для КАБів, за межі радіуса дії ATACMS. Ми зосереджуємось на тому, щоб допомогти їм (українцям, - ред.) бути більш ефективними в захисті своєї території", - наголосив очільник Пентагону.

 

Нагадаємо, що 6 вересня відбулося засідання Контактної групи з питань оборони України. Під час засідання Остін заявив, що Україна поступово перебирає на себе ініціативу на полі бою.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський особисто взяв участь у 24-му засіданні у форматі «Рамштайн» і закликав партнерів зробити так, щоб «ця осінь стала часом падіння російської агресії».