День міжнаціональної злагоди та культурного розмаїття: в Україні зʼявиться нове державне свято
Нове державне свято зʼявиться в Україні: йдеться про День міжнаціональної злагоди та культурного розмаїття — його щорічно святкуватимуть 21 травня. >>
Унікальну польову кухню-трансформер допущено до постачання у ЗСУ. (Фото: сайт Міноборони (фото надані виробником).)
У Міністерстві оборони України кодифікували та допустили до постачання польову модульну кухню МК-500, призначену для приготування їжі у польових умовах для військовослужбовців чисельністю до 500 осіб.
Як інформує УМ, про це 6 вересня повідомили на сайті Міноборони.
«Зазвичай для приготування їжі в польових умовах у підрозділах ЗС України використовують переважно старі радянські польові кухні КП-30, КП-75, КП-125, КП-130. На польових кухнях-причепах радянського зразка можливо було готувати лише 2 страви одночасно.
Працюють старі польові кухні на дровах або дизельному паливі. Не забезпечує така кухонна техніка й комфортних умов для особового складу, не має можливостей працювати з напівфабрикатами, не має холодильного обладнання для зберігання продуктів, устаткування для миття і сушіння посуду тощо», - сказано, зокрема, в повідомлені Міноборони.
Нову модульну кухню для потреб ЗС України виготовили на одному з вітчизняних підприємств сектору ОПК. За основу для виробу українські інженери взяли форм-фактор 20-футового морського контейнеру.
До місця виконання завдань кухню доставляють на причепі або автомобільному базовому шасі, яке має стандартні кріплення для такого габаритного вантажу. До слова, модульна кухня сама «знімає» себе з платформи за допомогою гідродомкратів. Термін розгортання польової кухні з усіма робочими місцями та устаткуванням — 2 години.
Працює в такому модулі одночасно 6 кухарів. Використовувати такі модулі можливо в умовах зруйнованої інфраструктури життєзабезпечення, цілодобово, незалежно від пори року та погодних умов.
Для автономності роботи модульна кухня має все необхідне обладнання для приготування та комфортної роботи особового складу: насосну станцію, дренажний насос для відкачування відходів, кондиціонери, каналізаційний жировловлювач, витяжні системи для кухонного обладнання, пароконвектомати, електричні плити, холодильники тощо. А також дизель-генератор.
У військах вже є понад 20 таких кухонь. Військові кухарі зазначають, що перелік обладнання польової кухні часто перевершує устаткування сучасних стаціонарних закладів харчування ресторанного типу.
Нагадуємо, що виробники і розробники зразків ОВТ із додатковими запитаннями щодо процесу кодифікації виробів можуть звертатися на електронну пошту: mdalc@mil.ua.
Як повідомляла УМ, Умєров у Лондоні закликав партнерів прискорити постачання критично необхідної зброї.
Нове державне свято зʼявиться в Україні: йдеться про День міжнаціональної злагоди та культурного розмаїття — його щорічно святкуватимуть 21 травня. >>
У працівників районних ТЦК та ВЛК на Харківщині, які фігурують у справі про фальсифікації документів для ухилення від мобілізації – відбулося 39 обшуків. >>
Перший в країні словник термінів, присвячений штучному інтелекту, презентувало Міністерство цифрової трансформації України. >>
Міністерство оборони України кодифікувало і допустило до експлуатації у військах універсальну мобільну платформу «Равлик». Цей наземний роботизований комплекс (НРК) - повністю українська розробка. >>
До Сирії Україна відправила 500 тонн пшеничного борошна — це допомога в межах гуманітарної програми «Зерно з України». >>
Трьох офіцерів керівного складу російських окупаційних військ ліквідовано внаслідок успішної операції Департаменту активних дій Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Сил безпілотних систем ЗСУ та оперативного угруповання військ “Таврія”. >>