Волонтери ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії» на чолі з продюсером Артемом Колюбаєвим з початку повномасштабного вторгнення передали 2300 автомобілів для ЗСУ

12:10, 27.08.2024

Незважаючи на значні труднощі з логістикою, благодійники спільно з Артемом Колюбаєвим продовжують виконувати свою місію.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії», головою якої є продюсер Артем Колюбаєв, активно підтримує Збройні Сили України, зокрема через передачу автомобілів для військових потреб.
 
За цей час спільними зусиллями команди волонтерів було передано 2300 автомобілів різного призначення, включаючи швидкі допомоги, пікапи, джипи та інші транспортні засоби. Ці машини вже виконують важливі завдання на передовій і служать для потреб українських сил оборони. 
 
«Початок співпраці з Артемом Колюбаєвим та Громадською організацією, яку він очолює, був повʼязаний із необхідністю ремонту швидкої допомоги, яка була доставлена на станцію технічного обслуговування Porsche. Завдяки нашим спільним зусиллям цей процес перетворився на широку ініціативу з доставки та обслуговування автомобілів для фронту», – розповідає волонтер Валерій. 
 
 
За його словами, за час співпраці волонтерам вдалось створити систему, де кожен відповідає за свою частину процесу, – від закупівлі до доставки автомобілів на фронт. 
 
«У нас все відпрацьовано: машина купується за кордоном, доставляється в Україну, проходить необхідні процедури, і вже на місці передається військовим», – додає волонтер. 
 
 
Незважаючи на значні труднощі з логістикою, благодійники спільно з Артемом Колюбаєвим продовжують  виконувати свою місію.
 
«Це один великий живий організм, де кожна людина знає свою справу. Хтось у якійсь країні купив машину, він уже знає, що треба знайти водія, він бере волонтера, знає, куди везти, приїжджає на паркування. Перед кордоном в Україні ставлять машину, одразу ж підхоплюють. Наші дівчата перевозять на залізничний вокзал. Тільки перевезли на залізничний вокзал, там уже є провідники, знають на нас іде машина. Щодня. Цей процес не зупинити», – розповідає про спільну благодійну діяльність з Артемом Колюбаєвим волонтер Валерій. 
 
 
Серед переданих автомобілів є як спеціалізовані транспортні засоби для медичних потреб, так і автомобілі для евакуації населення з небезпечних зон, таких як Покровськ.
 
«Мільйон запитів. Деякі просять швидкі допомоги, хтось хоче просту машину водієві від Бога, бо пілот має прокинутися у Дніпропетровську, дістатися аеропорту та відлетіти літаком. Навіть на побутовому рівні треба. Іноді волонтеру потрібен великий автобус, іноді комусь треба вивозити людей, як зараз у Покровську. Сьогодні терміново потрібен автобус на вивіз майна та людей із Покровська на евакуацію. Їм потрібні пікапи, їм потрібні позашляховики», – описує специфіку роботи волонтер. 
 
 
Волонтерська підтримка автомобілями допомагає українській армії залишатися мобільною, швидко реагувати на виклики та забезпечувати безпеку як військових, так і цивільного населення в умовах війни. Автомобілі дозволяють військовим швидко пересуватися на фронті, переміщати підрозділи, доставляти боєприпаси та провізію, а медичні автомобілі відіграють критичну роль в евакуації поранених з поля бою, забезпечуючи їм швидкий доступ до медичної допомоги. Це значно підвищує шанси на виживання та зменшує кількість втрат.
 
З огляду на масштаб війни, державні ресурси можуть бути обмеженими, і волонтерська допомога стає критично важливою для заповнення цієї прогалини. Вона дозволяє забезпечити армію транспортом у необхідних обсягах, що безпосередньо впливає на здатність обороняти країну.
 
Ініціатива ГО «Спілка підприємців теле та кіноіндустрії», яку очолює Артем Колюбаєв, стала важливою складовою підтримки української армії та забезпечення обороноздатності країни.