Закликав до знищення України: актор Машков очолив штаб путіна

14:23, 21.12.2023
Закликав до знищення України: актор Машков очолив штаб путіна

Володимир Машков один із трьох, хто очолить виборчий штаб Володимира Путіна на так званих "виборах" в рф.

На так званих "виборах", які призначено на 15-17 березня 2024 року, виборчий штаб Володимира Путіна очолили актор Володимир Машков, головна лікарка московської лікарні № 52 Мар'яна Лисенко і ставленик Кремля в окупованій частині Донецької області України Артем Жога.

 

Як інформує УМ, про це повідомив російський офіс "Радіо Свобода".

 

Зазначається, що штаб "уже розпочав роботу" в Гостиному дворі в Москві. У майбутньому глави штабу "планують проїхатися регіонами".

 

Видання нагадує, що на попередніх виборах президента Росії 2018 року штаб Путіна очолювали очільниця центру обдарованих дітей, гендиректор "КамАЗу" та академік РАН.

 

За даними слідства, від початку збройної агресії РФ проти України впродовж 2022 року відомий російський актор систематично брав участь у концертах і публічних заходах на території РФ, на окупованих територіях Луганської та Донецької областей на підтримку президента та військовослужбовців держави-агресора.

 

Використовуючи власну сторінку Instagram, а також Telegram- і YouTube-канали, актор публічно закликав до приєднання Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей до складу рф.

 

Як повідомляла УМ, в травні 2023 року українські правоохоронці повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України відомому російському акторові Володимиру Машкову.