рф готує нові ІПСО проти українських біженців у Європі - ГУР

16:34, 21.08.2024

росіяни дуже активно працюють із нашими громадянами, які виїхали до країн Європи через війну. (Коллаж ГУР Міноборони)

Головне управління розвідки Міноборони володіє інформацією про те, що росія готує нові "антиукраїнські інформаційні" операції у країнах Євросоюзу, спрямовані проти українських біженців.

 

Мета російської пропаганди - переконати людей, які виїхали через війну, не повертатися назад до України.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький під час дискусії в межах проєкту "Нова країна", передає сайт розвідки у середу.

 

За його даними, росія уже проводить відповідні заходи у країнах ЄС. Зокрема, в Італії росіяни використовують своїх пособників - так званих журналістів з української окупованої території, щоб виправдати геноцидну війну проти України.

 

"Це презентації різних "художніх і документальних" книжок нібито про злочини України на території Донецької й Луганської областей", - розповів пан Скібіцький.

 

Також представник військової розвідки наголосив, що росіяни дуже активно працюють із нашими громадянами, які виїхали до країн Європи через розпочату Росією війну.

 

"Це дуже потужна робота, яку розпочали росіяни: це і створення різних товариств, навчання дітей, церква – те, що використовується для того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас", - пояснив Скібіцький.

 

Як повідомляла «УМ», голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко переконаний, що ефективність української армії на полі бою напряму залежить від результативності дипломатії на міжнародній арені.