ЄС і США підтримують наступ ЗСУ на Курщині

11:12, 14.08.2024

Розбитий пункт пропуску на кордоні з Курщиною. (facebook.com/ukrpravda)

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та президент США Джо Байден прокоментували наступ Сил оборони України на Курському напрямку.

 

Як інформує Україна молода, зокрема, Жозеп Боррель написав у соцмережі Х (Twitter) про свою розмову із главою МЗС Дмитром Кулебою.

 

За його словами, Європейський союз повністю підтримує боротьбу українського народу.

 

Дмитро Кулеба поінформував Борреля про останні події на фронті та деталі операції України в Курській області.

 

"Я підтвердив повну підтримку ЄС боротьби українського народу. путіну не вдалося зламати опір України його невиправданому вторгненню, і тепер він змушений відступити вглиб території росії", – зазначив лава європейської дипломатії.

 

                                                      Українська військова техніка на дорогах Курщини. 

 

Тоді як президент США Байден вперше прокоментував наступ України на Курщині і назвав операцію "справжньою дилемою" для господаря Кремля путіна.

 

«Це створює справжню дилему для путіна, і ми тримали прямий контакт, постійний контакт з українцями. Це все, що я скажу про це, поки наступ триває", - сказав господар Білого дому, передає Reuters.

 

Як повідомляла «УМ», Україна використовує бойову авіацію під час наступу на Курському напрямку.

 

Напередодні видання  The New York Times повідомило, що Україна у суворій секретності готувала план прориву в Курську область росії. Офіцерський склад дізнався про нього лише за три дні до наступу, а рядові військовослужбовці - за добу.

 

Днями Ставка Верховного Головнокомандувача вперше офіційно підтвердила, що Сили оборони України проводять наступальну операцію на Курщині.

 

Головнокомандувач ЗСУ Сирський стверджує, що під контролем українського війська  понад 1000 кв. км на Курщині.