У п'яти районах Харківщини продовжили комендантську годину через небезпеку

12:46, 13.08.2024

На Харківщині встановили комендантську годину тривалістю з 17.00 до 9.00.

На Харківщині збільшення комендантської години стосуватиметься не двох громад, як було оголошено напередодні, а п'яти районів: вона триватиме з 17.00 до 9.00 у 201 населеному пункті.

 

Як інформує УМ, про це 13 серпня повідомив у телемарафоні "Єдині новини" начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

 

"Коли ми говорили про дві громади, це був лише початок. Насправді у 5 районах, це 201 населений пункт, будемо посилювати комендантську годину. Це було рішення Ради оборони області", - зазначив Синєгубов.

 

Йдеться про 11 населених пунктів Ізюмського району, 37 - Чугуївського, 41 - Харківського, 42 - Богодухівського та 73 - Куп‘янського районів.

 

За словами начальника ОВА, це робиться у зв'язку з активізацією протидії диверсійно-розвідувальним групам противника і роботою українських спецслужб.

 

Разом із тим, продовжується евакуація з прикордонних населених пунктів та таких, які перебувають під постійними обстрілами і дроновими атаками, як от Куп'янськ. Наразі вже вивезено 14 тис. людей, з них більше тисячі дітей. Потребують евакуації ще близько 70 родин з дітьми: їх не завжди вдається знайти за звичними адресами.

 

Нагадаємо, що з 12 серпня у Дергачівській та Липецькій громадах Харківського району Харківської області встановили комендантську годину тривалістю з 17.00 до 9.00.

 

Як повідомляла УМ, Прикордоння Сумщини: обмежено переміщення всіх категорій громадян.