«Яремчук: Незрівнянний світ краси»: фільм зібрав біля двох мільйонів за перший вікенд

12:00, 13.08.2024

Кількість проданих квитків на фільм сягнула 11 208. (Фото: FILM.UA Distribution)

За перший тиждень прокату документальна стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" зібрала суму в розмірі 1 869 635 гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба FILM.UA у Фейсбуці.

 

Подивися прем'єру про зірку радянської української естради Назарія Яремчука прийшли 11 208 глядачів.

 

"Дякуємо всім, хто підтримав кіно переглядом. А тих, хто ще не встиг відвідати кінотеатр — запрошуємо познайомитися зі славнозвісним голосом цілого покоління Назарієм Яремчуком. Прокат триває!", - написали дистриб'ютори.

 

Кількість проданих квитків сягнула 11 208.

 

У документальному біографічному фільмі розповідають історію першої української поп-зірки Назарія Яремчука. Головні акценти розповіді поставили на перемозі у конкурсі "Пісня-71" у Москві, першому виконанні "Червоної Рути", показали співпрацю та загибель Володимира Івасюка, гастролі по всьому світу й виступи у Чорнобилі та Афганістані.

 

"Яремчук: Незрівнянний світ краси" зняли режисер Артем Григорян і продюсер Максим Сердюк за сценарієм Ярослава Короткова. Раніше вони вже створювали документальне кіно про сучасну українську поп-культуру - десятисерійний фільм "Спалах". Ідея стрічки про Назарія Яремчука належить доньці співака, співпродюсерці Марії Яремчук.

 

Дещо раніше донька співака Марія Яремчук розповідала, що від початку створення стрічки поставила умову не зосереджуватися на першому шлюбі Назарія Яремчука: "У мене був єдиний конкретний запит, щоб ми не чіпали драматичні аспекти першого шлюбу мого тата і його першу сім’ю. Тому що про цю історію можна було зняти ще один фільм. Я хотіла, щоб ми сконцентрувалися на творчості, на ньому як на артисті і як на людині".

 

Також Марія розповіла, що дехто з колег співака відмовився від участі у фільмі, серед них - співак Василь Зінкевич, засновник ВІА "Смерічка" Левко Дудківський та співачка Софія Ротару.

 

"Я запрошувала Софію Михайлівну, спілкувалася з її сином. Втім, ми не отримали схвальну відповідь, не знаю з яких причин. Софії Михайлівні і татові пощастило першими виконувати твори Володимира Івасюка, і це те, що їх об’єднує: фільм "Червона Рута" і естетика 70-х. Вони обидва великі артисти, але вони різні", - додала вона.

 

Як повідомляла УМ, «Битва за Чернігів»: у Косово презентували український документальний фільм.