«Бажаю здоров’я з міста Суджа»: бійці ЗСУ записали відео на Курщині

00:36, 10.08.2024

Бійці ЗСУ в Суджі. (Скріншот відео)

Захисники України записали звернення з міста Суджа Курської області, яке поширилося у соцмережах у п’ятницю ввечері.

 

На відео бійці ЗСУ заявляють, що контролюють це місто та філію російського «Газпрому».

 

Як інформує Україна молода, відео поширюють у ТГ-каналах, також його проаналізувало російське видання «Медуза» і підтвердило, що воно знято саме в Суджі.

 

За словами воїнів ситуація у місті спокійна.

 

Зокрема, бійці 99-го механізованого батальйону 61-ї окремої степової бригади ЗСУ  стверджують, що перебувають біля стратегічного об'єкту - будівлі філії російського "Газпрому".

 

Журналісти "Медузи" стверджують, що відео, ймовірно, зняте в провулку 1 травня у слободі Заолешенка на західній околиці Суджі. Там розташована міська філія "Газпром газорозподіл". Це за два кілометри від центру міста.

 

 

Голова Суджі Віталій Слащев в коментарі російським ЗМІ відповів, що місто не перебуває під контролем українських військових. "Суджа наша. Іде евакуація", – стверджує він, але жодних доказів не навів.

 

Нагадаємо, що напередодні видання The Washington, з посиланням на радника президента Зеленського, писало, що Україна контролює газовимірювальну станцію "Суджа", розташовану приблизно за п’ять миль вглиб території росії.

 

Як повідомляла «УМ», два дні тому стало відомо, що українські війська захопили і повністю контролюють прикордонне місто Суджа Курської області рф.