Застосунок «Армія+» стартував з базових функцій: можна подати електронний рапорт

16:09, 08.08.2024

Застосунок для військових «Армія+» стартував з електронних рапортів. (Фото Офісу президента)

Військово-політичне керівництво презентувало застосунок для військових «Армія+» у четвер.

 

Влада стверджує, що відсьогодні військові можуть подавати електронні рапорти.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив глава держави та низка урядовців під час презентації у Києві, передає Офіс президента.

 

«Сьогодні ми робимо ще один крок до сучасності та ефективності української армії. Те, що посилює всю нашу армію, бо посилює кожного командира і згодом кожного воїна. Відсьогодні працюватиме застосунок "Армія+". Стартує він з базових функцій. І будемо наповнювати його новими», - повідомив Зеленський.

 

Президент України зазначив, що мета цього застосунку в тому, щоб звільнити українську армію від марудної паперової роботи.

 

«Щоб командири і солдати не витрачали свій час на застарілу і нікому не потрібну бюрократію та заповнення паперів. Починаємо з рапортів – спочатку електронні рапорти, – а продовжимо обхідними та всіма іншими паперами», - зазначив він.

 

 

Під час презентації застосунку Зеленський повідомив, що також буде створено Армія ID, та опитування, щоб бачити реальну ситуацію із забезпеченням військових підрозділів.

 

За його словами, на наступних етапах розвитку "Армії+" у застосунку мають з’явитися також інші функції, які допоможуть українським воїнам реалізувати всі ці необхідні соціальні та комунікативні потреби на службі. Зокрема, у застосунку будуть курси та навчальні програми.

 

«У застосунку будуть курси та навчальні програми, які потрібні. Українці зможуть отримувати без бюрократії всі соціальні послуги, які держава надає воїну та громадянину. Транспорт – можна буде купити квитки або замовити інші потрібні послуги. Медицина й медичні документи – усе це має бути та буде зручним. Банкінг і кредитування – держава створює та буде збільшувати пакет фінансових можливостей для наших українських воїнів», – наголосив глава держави.

 

 

Зеленський також зазначив, що  в "Армії+" буде надійна комунікація між воїнами – захищені чати.

 

Президент звернувся до всіх військових командирів Сил оборони та безпеки України і наголосив, що дуже розраховує на те, що вони будуть допомагати впровадженню змін.

 

Володимир Зеленський також зауважив, що «Армія+» має стати вже другим елементом нашої цифрової держави – після Єдиного порталу державних послуг «Дія». Крім того, у вересні презентують застосунок для дітей, батьків та вчителів «Мрія».

 

В свою чергу Міністерство оборони повідомило, що відсьогодні застосунок "Армія+" доступний в App Store та Google Play.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Міноборони виявило клони застосунку Резерв+