У Генштабі ЗСУ задоволені темпами мобілізації

15:17, 06.08.2024

Усіх мобілізованих обіцяють забезпечити речовим майном. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Вище військове керівництво України вважає задовільними темпи мобілізації в державі станом на зараз.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський на брифінгу у вівторок.

 

Обранець сказав, що профільний комітет парламенту має усі статистичні дані про темпи мобілізації в Україні, але ці цифри є державною таємницею.

 

"Про кількість мобілізованих, звичайно, говорити ми не будемо, тому що, це питання, яке відноситься до державної таємниці", - сказав пан Веніславський.

 

За його даними, після набуття чинності нових законодавчих змін ситуація з мобілізацією "влаштовує вище військове керівництво" України.

 

«Я б орієнтувався на заяви президента Володимира Зеленського, який сказав, що мобілізація йде тими темпами, які відповідають потребам інтересів національної безпеки і оборони, і головнокомандувача Збройних сил Олександра Сирського про те, що дійсно, мобілізація, на сьогоднішній день, забезпечує потреби ЗСУ у поповненні тих втрат, які є (санітарні, і на превеликий жаль, неминучі), та (забезпечує) формування тих резервів, які постійно потрібні для того, аби підтримувати в належному стані наші Збройні сили та інші складові сектору безпеки і оборони», - сказав депутат.

 

Як повідомляла «УМ», пропозиція Генштабу ЗСУ про те, що командири військових частин (в/ч) зможуть призивати добровольців на службу без участі ТЦК, ще потребує затвердження Кабінетом міністрів.