Ярослава Магучіх читає книжку і гуляє перед фіналом Олімпіади

08:51, 04.08.2024

Ярослава Магучіх відпочиває перед фіналом Олімпіади в Парижі. (Фото НОК України)

Українські легкоатлетки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко готуються до фіналу стрибків у висоту на Олімпійських іграх, який відбудеться у неділю, 4 серпня о 20.55.

 

Вони дякують захисникам України, без яких їхні виступи на Олімпіаді у Парижі були б неможливі.

 

Як інформує Україна молода, про це Магучіх і Геращенко розповіли у коментарях НОК України.

 

Так, Ярослава без жодних проблем змогла подолати кваліфікацію, і вдруге у кар'єрі буде змагатися у фіналі Олімпійських ігор зі стрибків у висоту. 

 

Спортсменка розповіла, що кваліфікація для неї була радше тренуванням, і найголовніше було спробувати трек.

 

Також Магучіх була приємно здивована кількістю людей, які приходять підтримати на стадіон. «Я вже в очікуванні атмосфери у фіналі!», - каже рекордсменка світу.

 

Вона поділилася, як готуватиметься до стрибків за Олімпійські медалі у неділю: «Готуючись до фіналу буду відпочивати, читати книжку, гуляти селищем. Мене тренерка виховувала з самого дитинства, налаштовувала на змагання. Олімпійські ігри — це свято нашого спорту, свято для нас, спортсменів, тому буду кайфувати.

 

Олімпіада — це грандіозна подія, сюди приїжджають багато команд з різних видів спорту. Зараз я вже знаю, що це таке, оскільки у мене є більше досвіду, ніж було у Токіо. Тому я щаслива бути тут і представляти нашу країну. Оскільки я світова рекордсменка, то тиску більше, проте я не думаю про це. Потрібно відкинути всі фактори, змагатися і кайфувати від атмосфери».

 

 

А от українська легкоатлетка Ірина Геращенко низько вклоняється воїнам України за можливість представляти країну в Парижі.

 

Вона повторила свій найкращий результат в сезоні — 1.95 м та впевнено вийшла до фіналу змагань зі стрибків у висоту на Олімпійських іграх-2024.

 

«Я реально хотіла в Париж… І дякувати Богу, я тут», - каже легкоатлетка.  І додає, що перед фіналом буде слухати та виконувати настанови тренера.

 

Ірина Геращенко також подякувала вболівальникам за підтримку і віру в неї та інших спортсменів і наголосила: «Низький уклін нашим захисникам, без них ми би тут не були!»

 

Нагадаємо, 2 серпня кваліфікацію Олімпійських ігор-2024 у стрибках у висоту подолали легкоатлетки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко, які і пройшли до фіналу.

 

Як повідомляла «УМ», жіноча збірна України з фехтування на шаблі вражаюче перемогла збірну Кореї та виграла «золото» Олімпійських ігор-2024 у Парижі в суботу

 

Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова — Олімпійські чемпіонки у командній шаблі.