На вокзалі у Маріуполі окупанти знищили унікальне мозаїчне панно, фото

12:48, 02.08.2024

Росіяни відкрили в окупованому Маріуполі залізничний вокзал: унікальну мозаїку знищено під час демонтажу. (Фото: Телеграм Маріупольська міська рада)

В окупованому Маріуполі російські загарбники відкрили залізничний вокзал. Унікальне мозаїчне панно "Металурги" з вокзалу, яке експонувалося у 2019 році на штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, російські загарбники знищили під час демонтажу.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у Маріупольскій міській раді в Телеграм.

 

"Окупанти відкрили залізничний вокзал у Маріуполі. Унікальне мозаїчне панно знищили під час демонтажу", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що навесні 2022 року російські військові більш як на 80% знищили будівлю вокзалу, а у 2023 році доруйнували її.

 

"Під час демонтажних робіт росіяни доруйнували мозаїчне панно "Металурги", створене в 1974 році відомими монументалістами Валентином Константіновим та Лелєм Кузьминковим", - розповіли у міськраді.

 

 

Мозаїка "Металурги", яка понад 40 років прикрашала зал відпочинку залізничного вокзалу міста та експонувалася у червні 2019 року в Нью-Йорку, тепер знищена назавжди.

 

У міськраді написали, що загарбники не повідомляють, куди маріупольці зможуть їздити з вокзалу, та припустили, що залізничний вокзал терористи можуть використовувати для перевезення військової техніки та спорядження.

 

 

Як повідомляла УМ, із музеїв Маріуполя російські ординці вивезли усі цінні експонати.