На фронті росіяни почали застосовувати північнокорейські ракетні комплекси

13:22, 30.07.2024

Росіяни почали застосовувати на війні самохідні ракетні комплекси з КНДР.

Проти Сил оборони російські загарбники почали застосовувати північнокорейський далекобійний самохідний протитанковий ракетний комплекс Bulsae-4, який може уражати цілі за межами прямої видимості на відстані понад 10 км.

 

Як інформує УМ, про це 30 липня повідомило видання Мілітарний та КУП(+18) у Телеграм.

 

Повідомляється, що точних даних про характеристики північнокорейської зброї майже немає, але відомо, що пускова установка Bulsae-4 складається з поворотного пакета з восьми контейнерів із ракетами, розміщених на шасі північнокорейського колісного бронетранспортера М-2010 з колісною формулою 6 х 6.

 

Керована ракета має великі стабілізатори і режим атаки на ціль згори, де у бронетехніки найтонша броня. Для наведення на ракеті використовується електрооптична головка у поєднанні з командним наведенням за оптоволоконним кабелем.

 

Завдяки цьому оператор комплексу здійснює ручне керування по відео. Під час польоту ракети він бачить усі складки рельєфу місцевості, всі об’єкти та може обійти перешкоди і уразити ціль за межами прямої видимості або навіть за укриттям.

 

Також це дозволяє досягати високої точності ураження на максимальній дальності з першого пострілу.

 

Нагадаємо, що в червні КНДР відправила до росії щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які можуть містити до 4,8 мільйона артилерійських снарядів.

 

Як повідомляла УМ, Рубікон перейдено:  КНДР відправить інженерні війська на ТОТ України.