У Львові стріляли в Ірину Фаріон: філологиня у критичному стані

20:35, 19.07.2024

Медики госпіталізували Ірину Фаріон у вкрай важкому стані. (zaxid.net)

Невідомий скоїв замах на філологиню, колишню депутатку 6-го скликання від ВО  "Свобода" Ірину Фаріон у Львові, 19 липня.

 

Професорка госпіталізована з пораненням голови, вона перебуває у критичному стані.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють місцеві ЗМІ, а також депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

 

«Фаріон у важкому стані. Стрільця бачили сусіди, він був у рукавичках і зброя була без глушника», - написав пан Зінкевич у телеграмі.

 

Тоді як журналістка телеканалу "Еспресо" Марта Оліярник уточнила, що замах стався за адресою вул. Масарика, 3.

 

«В Ірину Фаріон стріляли! Чи був постріл смертельним достеменно невідомо, її забрала швидка... Був постріл у скроню», - написала вона у фейсбуці у п'ятницю.

 

Як стало відомо ZAXID.NET із власних джерел, Ірина Фаріон поступила о 19:40 із вогнепальним пораненням у голову в критичному стані в Перше медобʼєднання Львова на вул. Миколайчука. Пацієнтці надається невідкладна допомога.

 

 

ДОПОВНЕНО: Пізніше у поліції Львівської області також підтвердили інформацію про постріли: «О 19:30 на оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу. Правоохоронці встановили особу пораненої, 60-річної львівʼянки. Їі було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови».
 
У Львові та на території області проводиться спеціальна поліцейська операція, до якої задіяні співробітники усіх служб та підрозділів поліції Львівщини. Правоохоронці вживають усіх заходів для встановлення місця перебування та затримання стрільця.
 
 
Як повідомляла "УМ", наприкінці травня Львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка".
 
Нагадаємо, 4 листопада вийшов ефір програми "Рандеву з Яніною Соколовою", де Фаріон розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з Третьої штурмової бригади. Це спричинило неабиякий скандал та суспільний резонанс.