Міноборони про оновлення даних: тепер тільки у ТЦК та «Резерв+»

00:24, 17.07.2024

Військова служба поступово цифровізується. (Фото Міноборони України)

Громадяни все ще можуть оновити військово-облікові дані з 17 липня. Але відтепер лише у ТЦК і СП або в застосунку "Резерв+". Тоді як ЦНАПи такої послуги вже не надаватимуть.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ у ніч на середу.

 

«60 днів було відведено від 18 травня на оновлення своїх даних, зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку "Резерв+". Багато хто, вочевидь, відкладав на останній момент та розраховував на те, що ініціативи депутатів, які пропонували продовжити ці терміни, будуть підтримані», - нагадав речник.

 

Втім, пан Лазуткін визнав, що цей процес не був бездоганним:

 

«Але наразі ми маємо таку ситуацію, на жаль, під час такої спеки люди стоять дійсно в чергах. Міністерство оборони жодним чином не впливає на роботу ЦНАПів і на їхній графік роботи, але скупчення людей наразі є».

 

Він нагадав, що ще 16 липня до 23.59 можна було оновити свої дані в застосунку Резерв+. за кілька хвилин та уникнути адміністративної відповідальності за виконання норм закону.

 

І додав: «Від 17 липня оновлення можливо лише в Резерві+ або ТЦК та СП, але знову ж таки не означає це, що штрафи будуть виписуватись і розсилатись автоматично, там є певна процедура».

 

Речник Міноборони відзначив, що наразі немає інформації щодо можливого продовження термінів оновлення військово-облікових даних, які були передбачені в законі про мобілізацію.

 

Нагадаємо, за даними Міноборони, близько 4,5 млн громадян України оновили свої військово-облікові дані, з них 3 млн 200 тис сформували свої оновлення через "Резерв+" і завантажили електронні військові облікові документи.

 

Як повідомляла "УМ", в останні дні військовозобов'язані буквально штурмували ЦНАПи